ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Πασχαλινά κουλουράκια

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Πασχαλινά κουλουράκια αφράτα και νόστιμα, θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και ειδικά αν τα φτιάξετε μαζί με τους μικρούς μας φίλους,  για τις γιορτινές ημέρες θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας από το άρωμα τους.



    Υλικά:
    250 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό
    10 αυγά
    1 κούπα γάλα
    30 γραμμάρια  μαγειρική αμμωνία
    2 κούπες ζάχαρη
    1.200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
    5 βανίλιες
    Μισή κούπα ελαιόλαδο 
     
     
    Συνταγή:
    Βήμα 1
    04
    Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο ή λεκάνη.


    Βήμα 2
     03
    Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους και τα τοποθετούμε σε δυο ξεχωριστά βαθιά δοχεία.


    Βήμα 3
    07 06
    Χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου τα ασπράδια με το μίξερ ή με το σύρμα για αυγά ή με ένα πηρούνι ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη μαρέγκα.Στο δοχείο με τους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη και  χτυπάμε για 5 λεπτά.


    Βήμα 4
    01 09
    Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες.Στη λεκάνη με το λιωμένο βούτυρο ρίχνουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης και χτυπάμε για 2 λεπτά.Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη μαρέγκα από τα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.


    Βήμα 5
    10 15
    Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (με τις βανίλιες), ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα με ένα κουτάλι ή με το χέρι. Αν θέλουμε να φτιάξουμε δίχρωμα κουλουράκια ξεχωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μέρη και στο ένα προσθέτουμε κακάο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να πάρει το χρώμα της σοκολάτας, έπειτα συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως συνήθως.Για να καταλάβουμε αν η ζύμη είναι έτοιμη κάνουμε το εξής: Λαδώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας 1 γεμάτη κουταλιά από τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Αν η ζύμη στέκεται εκεί, χωρίς να απλώνει καθόλου στο ταψί, σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Αν απλώνει-ρέει πρέπει να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι στη ζύμη και να δοκιμάσουμε ξανά.


    Βήμα 6
    16 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Στο ταψί τοποθετούμε μόνο 12 κουταλιές ζύμης,  σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Τα κουλούρια φουσκώνουν πραγματικά πολύ.Στη συνέχεια βουτάμε το δάχτυλό μας σε ένα μπολάκι με λάδι και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο κάθε κουταλιάς μίγματος, δίνοντάς του παράλληλα στρογγυλό σχήμα ή  σε διαφορετικά σχέδια και σχήματα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς  και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
    Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!
    Πασχαλινά κουλουράκια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή