ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Κινέζικο τραγανό κοτόπουλο

    nice-Chicken-Crispy-Chinese1
    Μια συνταγή με κοτόπουλο, έχει τις ρίζες της από την Κίνα.Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε τραγανό κοτόπουλο, μερικοί το κάνουν με  κουρκούτι από αλεύρι καλαμποκιού,σε αυτή τη συνταγή θα δοκιμάσουμε με  μαγιά, δίνει μια ωραία εμφάνιση και υφή στο κοτόπουλο σας.



    Υλικά:


    500 γραμμάρια κοτόπουλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια )
    2 κουταλιές της σούπας λάδι + 2 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα των λαχανικών
    6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (λευκά και πράσινα ξεχωριστά)
    2 πράσινα τσίλι ψιλοκομμένα
    1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες όπως τα πατατάκια
    1 πατάτα κομμένα σε πολύ λεπτές  φέτες
    100 γραμμάρια  κολοκύθια κομμένα σε λεπτά κομμάτια
    100 γραμμάρια  μπρόκολο
    καλαμπόκι κομμένο σε λεπτές φέτες
    1/2  κόκκινη πιπεριά
    1/2  κίτρινη πιπεριά
    7 – 8  σκελίδες από σκόρδα  ψιλοκομμένα
    Λίγο  τζίντζερ ψιλοκομμένο
    2 κουταλιές της σούπας  σάλτσα σόγιας
    2 κουταλιές της σούπας τσίλι
    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    Αλάτι
    Για το χυλό
    3 κουταλιές της σούπας σουσάμι άσπρο
    2  φλιτζάνια αλεύρι
    1/2 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
    1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
    2 κουταλιές της σούπας μαγιά
    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1
    yeast-Chicken-Crispy-Chinese1
    Καθαρίστε και κόψτε όλα τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες παραπάνω. Κρατήστε τα στην άκρη. Ας κάνουμε τώρα τη ζύμη για  το τηγάνισμα των  λαχανικών. Βάλτε τη  μαγιά σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Θα πρέπει να μπορείτε να βυθίσετε το δάχτυλό σας στο νερό. Τώρα προσθέστε τη ζάχαρη,  βοηθά στην ενεργοποίηση της ζύμης, προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Τοποθετήστε τη σε ένα ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

    Βήμα 2
    add-yeast-Chicken-Crispy-Chinese2 mix-nicely-Chicken-Crispy-Chinese3
    Κοσκινίστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσθέστε  το αλάτι και βάλτε  το μαζί με  τη μαγιά. Προσθέστε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατέψτε τα  με ένα κουτάλι.Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και πηχτή. Εάν είναι πάρα πολύ λεπτή προσθέστε λίγο αλεύρι αν είναι πολύ παχιά προσθέσετε λίγο νερό έτσι ώστε να γίνει μέτρια. Φυλάξτε τη σε ζεστό μέρος για 20-25 λεπτά.

    Βήμα 3
    fry-pumpkin-Chicken-Crispy-Chinese4
    Πάρτε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά μια φορά με το λάδι να είναι ζεστό.Χαμηλώστε τη φωτιά και βάλτε  λευκό σουσάμι σε ένα πιάτο. Πάρτε λεπτές φέτες από  πατάτες και βυθίστε μια – μια στο κουρκούτι, βυθίστε τα μέσα στο λάδι. Επαναλάβετε το ίδιο με όλα τα άλλα λαχανικά. Μόλις ροδίσουν και  γίνουν  τραγάνα κατεβαστέ τα από τη φωτιά.

    Βήμα 4
    fry-chicken-Chicken-Crispy-Chinese5
    Βουτάμε κάθε ένα κομμάτι από το κοτόπουλο στο χυλό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνα. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μόλις γίνουν για να απορροφήσουν το πολύ  λάδι.

    Βήμα 5
    saute-veggies-Chicken-Crispy-Chinese6
    Τώρα πάρτε ένα μεγάλο γουόκ. Προσθέστε λάδι,σκόρδο ψιλοκομμένο  και τζίντζερ. Προσθέστε τα λευκά κρεμμυδάκια, τη κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, τη ζάχαρη και το πράσινο τσίλι. Σοτάρουμε  για 2 έως 3 λεπτά.

    Βήμα 6
    add-chicken-Chicken-Crispy-Chinese7
    Προσθέστε τσίλι ντομάτα ή  και σάλτσα σόγιας ή  και τα δύο. Βάλτε όλα μαζί τα τηγανιτά λαχανικά και τα κομμάτια κοτόπουλου. Ανακατέψτε τα  όλα  για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

    Βήμα 7

    last-add-greens-Chicken-Crispy-Chinese8
    Τέλος προσθέστε αλάτι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά. Τώρα το Τραγανό Κοτόπουλο σας  είναι έτοιμο.Σερβίρετε ζεστό με τηγανητό ρύζι ή ζυμαρικά.
    Καλή σας Όρεξη!
    Κινέζικο τραγανό κοτόπουλο
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή