ΝΕΑ

    Ψωμάκια κολοκύθας

    9
    Είναι  ένα διαφορετικό είδος ψωμιού είναι  εύκολο και πολύ γρήγορο για να ετοιμαστεί. Το ψωμί κολοκύθας έχει  αρκετά ουδέτερη γεύση, θα το συνοδεύεται  άνετα και με αλλαντικά αλλά και με γλυκά,  οπότε η επιλογή είναι δική σας.

     

    Υλικά:

    600 γραμμάρια  αλεύρι  τύπου 00
    300 γραμμάρια  κολοκύθα
    12 γραμμάρια  νωπή μαγιά
    150 ml  γάλα
    2 κουταλιές  αλάτι
    1 κουταλιά ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και τη βάζουμε στον  ατμό για 20 λεπτά, ή μπορείτε να τις  ψήσετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

    Βήμα 2

    2
    Μόλις η κολοκύθα είναι μαγειρεμένη, τη περνάμε μέσα από ένα μίξερ μέχρι να πολτοποιηθεί.

    Βήμα 3

    3
    Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τον πουρέ κολοκύθας.

    Βήμα 4

    4
    Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το γάλα με τη μαγιά. Προσθέστε το  αλάτι και το  λάδι και ζυμώνετε για να γίνει  μια μαλακή ζύμη.


    Βήμα 5

    5
    Αφήνουμε να να διπλασιαστεί και σκεπάζουμε με ένα πανί.

    Βήμα 6

    6
    Στη συνέχεια, αφού θα διπλασιαστεί η ζύμη τη  χωρίζεται σε 6 κομμάτια.

    Βήμα 7

    7
    Το κάθε καρβέλι το δένουμε με σπάγκο με 8 κομμάτια.

    Βήμα 8

    8
    Τα αφήνουμε να  φουσκώσουν για άλλη μισή ώρα.

    Βήμα 9

    10
    Ψήστε τα ψωμάκια  στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε τα  να κρυώσουν, αφαιρέστε το σπάγκο  και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Ψωμάκια κολοκύθας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή