ΝΕΑ

    Πουτίγκα βανίλιας


    8
    Η πουτίγκα βανίλιας είναι ένα κλασικό  γλυκό ανάμεσα στα επιδόρπια.  Επέλεξα αυτή την συνταγή για την πουτίγκα βανίλιας, διότι δεν έχει  τη ζελατίνη, αλλά το άμυλο καλαμποκιού ως παχυντικό και γιατί με τον τρόπο αυτό τα αυγά μαγειρεύονται και  είναι  μια σίγουρη συνταγή για να το φανέ τα παιδιά. Δοκιμάστε τη!

     

    Υλικά:

    500 ml  γάλα
    2 αυγά
    100 γραμμάρια   ζάχαρη
    1 ξυλάκι βανίλια
    3 κουταλιές καλαμποκάλευρο

     

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Προσθέστε  μια βανίλια στο γάλα  και σιγοβράστε για 5 λεπτά, έτσι ώστε πάρει το το άρωμά του.

    Βήμα 2

    2
    Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη.

    Βήμα 3

    3
    Προσθέστε το καλαμποκάλευρο στο γάλα.

    Βήμα 4

    4
    Σουρώνουμε το γάλα και  το ρίχνουμε στην κρέμα  με το αυγό και ανακατεύουμε.


    Βήμα 5

    5
    Βάλτε το  στη φωτιά για  να πήξει.

    Βήμα 6

    6
    Ρίξτε το μίγμα σε καλούπια και  το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

    Βήμα 7

    7
    Γυρίστε τη  πουτίγκα σε πιατάκια  και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Πουτίγκα βανίλιας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή