Ένα νόστιμο πιάτο με λαζάνια και κολοκύθα σε συνδυασμό με το λουκάνικο που ολοκληρώνει τη συνταγή και μας αφήνει ένα ωραίο γευστικό αποτέλεσμα στον ουρανίσκο. Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
250 γραμμάρια λαζάνια
500 γραμμάρια κολοκύθα
300 γραμμάρια λουκάνικο
300 γραμμάρια μοτσαρέλα
400 γραμμάρια μπεσαμελ
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Λάδι, αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και από τις δύο πλευρές. Μαγειρέψτε τις φέτες κολοκύθας με αλάτι και λάδι.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα λουκάνικα σε ένα τηγάνι, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και 2 κουταλιές νερο. Οταν ψηθούν, αφαιρέστε το δέρμα και στη συνέχεια, τα βάζουμε πίσω στο τηγάνι, ρίχνουμε το λευκό κρασί και το αλάτι.
Βήμα 3
Βράζουμε τα φύλλα με τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και μια κουταλιά της σούπας λάδι , στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσουν τα φύλλα πάνω σε ένα καθαρό και στεγνό πανί.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα λαζάνια σε ένα ταψί με ένα στρώμα από λευκή σάλτσα μπεσαμελ, τοποθετήστε την πρώτη στρώση λαζάνια στη συνέχεια προσθέστε τις φέτες κολοκύθας
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα μισά από τα τριμμένα λουκάνικα κομμένα πολύ λεπτές και τις φέτες με μοτσαρέλα καλύψτε τα με με ένα άλλο στρώμα λαζάνια, βάλτε ένα στρώμα σάλτσας και στη συνέχεια πάλι κολοκύθα, λουκάνικο και μοτσαρέλα.
Βήμα 6
Στρώστε την τελευταία στρώση με τα λαζάνια και καλύψτε τα με άφθονη μπεσαμελ πασπαλίστε τα με τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 7
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά απλά αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!