ΝΕΑ

    Χριστουγεννιάτικη γαλόπουλα

    Tacchino-ripieno
    Χρόνια Πολλά!!  Σας παραθέτουμε μια συνταγή με  γεμιστή γαλόπουλα για το γιορτινό σας τραπέζι! Καλά Χριστούγεννα!!

    Υλικά:


    1 Γαλόπουλα
    250 γραμμάρια κιμάς  ​​χοιρινός
    250 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
    1 Καρότο
    1 Κρεμμύδι
    Σέλινο
    Ζωμό από κρέατος
    200 γραμμάρια μπέικον
    50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
    100  γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
    20 γραμμάρια  βούτυρο
    2 Αυγά
    Αλάτι, Πιπέρι, Μαϊντανός

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    22 23
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και  τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά,  την παρμεζάνα  και το μαϊντανό . Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε τα αυγά, τη φρυγανιά , το αλάτι,το  πιπέρι και ζυμώστε καλά.


    Βήμα 2

    33 
    Καθαρίστε προσεκτικά τη γαλόπουλα,  αφαιρούμε  τα εντόσθια. Με ένα κουτάλι βάλτε το μείγμα του κιμά μέσα. Ράβουμε τη γαλόπουλα και τη τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί  αφού βουτυρώσουμε και  το εξωτερικό  της. 


    Βήμα 3

    1
    Αν θέλουμε μπορούμε να τη καλύψουμε με μπέικον.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, πασπαλίζουμε την γαλοπούλα με το
    ζωμό κρέατος, έτσι ώστε να  μην στεγνώσει πάρα πολύ.


    Συμβουλή

    Αν δείτε ότι κατά το μαγείρεμα το μπέικον παίρνει ένα σκούρο χρώμα,  καλύψτε  την γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο. Μπορείτε επίσης να σκεπάσετε  την γαλοπούλα με σάλτσα: Αναμειγνύουμε  αλεύρι σε μια κατσαρόλα, λευκό κρασί, γάλα και το ζεστό νερό, μαγειρεύουμε  σε χαμηλή φωτιά και  όταν η κρέμα γίνει παχιά , προσθέστε το  ζεστό στη γαλόπουλα.
    Χριστουγεννιάτικη γαλόπουλα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή