ΝΕΑ

    Φιλέτο μοσχαρίσιο με προσουτο και μανιτάρια

    13
    Φιλέτο μοσχαρίσιο με προσουτο και μανιτάρια μια γιορτινή συνταγή με ρολό σφολιάτας που το σκεπάζει, μια νόστιμη συνταγή για τις γιορτές! Δοκιμάστε το!

     

    Υλικά:

    800 γραμμάριο φιλέτο μοσχαρίσιο κρέατος
    100 γραμμάρια  προσούτο
    400 γραμμάρια μανιτάρια
    1 ρολό σφολιάτας
    1 κρόκο αυγού
    Αλάτι, πιπέρι και λάδι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Αλατοπιπερωστε  το  φιλέτο, βάλτε το σε  ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και  το σοτάρουμε. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το  να κρυώσει.

    Βήμα 2

    3
    Καθαρίστε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσάνι, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τα κάνουμε πολτό.

    Βήμα 3

    4
    Βάλτε τον πουρέ σε ένα τηγάνι, προσθέστε   πιπέρι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί όλο το νερό. Όταν ο πουρές είναι ξηρός, κλείστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.


    Βήμα 4

    5
    Απλώστε  σε μια ζελατίνα τις φέτες του ζαμπόν το ένα κοντά  στο άλλο.


    Βήμα 5

    6
    Απλωθεί τον  πουρέ μανιταριών σχηματίζοντας ένα ομοιόμορφο στρώμα και τοποθετήστε το  φιλέτο από πάνω.


    Βήμα 6

    7
    Γυρίστε το  ζαμπόν γύρω από το φιλέτο  και τυλίξτε τη ζελατίνη  σχηματίστε  ένα λουκάνικου ωραίο σφιχτό. Βάλτε το φιλέτο στο ψυγείο για 15 λεπτά για να διατηρήσει  το κρέας το σχήμα του.

    Βήμα 7

    8
    Ανοίγουμε φύλλο σφολιάτας. Αφαιρέστε τη ζελατίνα  και τοποθετήστε το φιλέτο  στο κέντρο.

    Βήμα 8

    9
    Βουρτσίστε τις άκρες της ζύμης με το  χτυπημένο κρόκο αυγού.

    Βήμα 9

    10
    Τυλίγουμε  τη ζύμη γύρω από το κρέας και κλείστε  καλά τις άκρες, βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

    Βήμα 10

    11
    Κάντε τομές στη  ζύμη  και αλείψτε την επιφάνεια με το  χτυπημένο αυγό, το βάζουμε στο φούρνο στους 170  βαθμούς  και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.

    Βήμα 11

    12
    Μόλις είναι έτοιμο βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το  για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!  Χρόνια Πολλά!
    Φιλέτο μοσχαρίσιο με προσουτο  και μανιτάρια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή