ΝΕΑ

    Σταφιδόψωμο


    13
    Σταφιδόψωμο  αφράτο και γευστικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Απολαυστε το!


    Υλικά:

    350 γραμμάρια  αλεύρι
    125 γραμμάρια  γιαούρτι
    75 ml  γάλα
    1 κουταλιά  μέλι
    1 κουταλιά  ζάχαρη
    10 γραμμάρια  νωπή μαγιά
    30 γραμμάρια   βούτυρο
    125 γραμμάρια σταφίδες
    3 κουταλιές  καστανή ζάχαρη
    Ξύσμα πορτοκαλιού

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Μαλακώστε τις σταφίδες σε ένα μπολ με χλιαρό νερό.

    Βήμα 2

    2
    Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.

    Βήμα 3

    3 4
    Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε  το μέλι και το γιαούρτι. Ξεκινήστε να δουλεύετε  τη ζύμη και στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα της μαγιάς με  το μαλακωμένο βούτυρο και το ξύσμα του πορτοκαλιού και δουλέψτε το μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

    Βήμα 4

    5
    Τώρα προσθέστε τις σταφίδες στραγγισμένες  και δουλέψτε τη μερικά λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι ομοιόμορφη.

    Βήμα 5

    6
    Πλάστε  μια μπάλα και αφήστε το να φουσκώσουν για 2 ώρες.

    Βήμα 6

    7
    Πάρτε  τη ζύμη  έξω για να ξεφουσκώσει η ζύμη και πασπαλίζουμε με μερικές κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη.


    Βήμα 7

    8
    Απλώστε το και  τοποθετήστε το σε μια φόρμα στρωμένο  με λαδόκολλα.

    Βήμα 8

    9
    Αφήστε να φουσκώσει   πάλι για 30 λεπτά.

    Βήμα 9

    10
    Αφού φουσκώσει το αλείφουμε με λίγο γάλα ή κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

    Βήμα 10

    11
    Αφήστε το  να κρυώσει.

    Βήμα 11

    12
    Στη συνέχεια, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Χρόνια Πολλά!
    Σταφιδόψωμο
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή