ΝΕΑ

    Το γλυκό της πρωτοχρονιάς

    12
    Ένα γλυκό για την πρώτη μέρα του χρόνου! Καλή Χρονιά σε Όλους!
     Ευτυχισμένο με πολλές γλυκές στιγμές το 2014!

     

    Υλικά:


    100 γραμμάρια μαύρη  σοκολάτα
    50 γραμμάρια  βουτύρου
    3 αυγά
    150 γραμμάρια  ζάχαρη
    100 γραμμάρια αλεύρι τύπου  00
    1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ
    Υλικά για το γλάσο

    50 γραμμάρια βούτυρο
    100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
    100 γραμμάρια γάλα
    200 ml κρέμα γάλακτος

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε μια  παχιά  κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο με τη μαύρη σοκολάτα.

    Βήμα 2

    2
    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρώδες.

    Βήμα 3

    3
    Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.

    Βήμα 4

    4
    Προσθέστε  το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 5

    5
    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλούπι για τάρτες, το βουτυρώνουμε  και το  αλευρώνουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.


    Βήμα 6

    6
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο: Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, τη σοκολάτα γάλακτος και την κρέμα γάλακτος.


    Βήμα 7

    7
    Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

    Βήμα 8

    8
    Μόλις γίνει  η βάση του κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο.

    Βήμα 9

    9

    Το αναποδογυρίζετε σε  μια πιατέλα.

    Βήμα 10

    10
    Χύστε τη σοκολάτα μέσα στο αυλάκι και απλώστε τη ομοιόμορφα.

    Βήμα 11

    11
    Τώρα βάλτε την τούρτα στο ψυγείο και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια, τη  κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη! και Χρόνια Πολλά!
    Το γλυκό της πρωτοχρονιάς
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή