ΝΕΑ

    Καραμέλες σπιτικές

    8
    Καραμέλες  μαλακές  στο στόμα και νόστιμες! Χωρίς χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.
     Δοκιμάστε τη!


    Υλικά:

    200 γραμμάρια ζάχαρη
    60 γραμμάρια  κρέμας σαντιγί

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βάλτε τη ζάχαρη σε μια  κατσαρόλα με παχύ πυθμένα, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Βήμα 2

    2
    Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

    Βήμα 3

    3
    Καραμελώνουμε τη ζάχαρη.

    Βήμα 4

    4
    Αφήνουμε να  λιώσει μέχρι να πάρει  ένα ωραίο πορτοκαλί χρώμα.

    Βήμα 5

    5
    Όταν η ζάχαρη λιώσει εντελώς, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη  ζεστή κρέμα γάλακτος.

    Βήμα 6

    6
    Ανακατέψτε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

    Βήμα 7

    7
    Χύστε το μίγμα σε καλούπια από σιλικόνη, στη συνέχεια, τοποθετήστε την καραμέλα στο ψυγείο για να σκληρύνει για 2 ώρες.


    Βήμα 8

    8
    Αφαιρέστε τις καραμέλες από  το  καλούπι, μπορείτε να τις  τοποθετήσετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο σε στρώσεις με ένα τυλιγμένο  χαρτί σε κάθε στρώση για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
    Καραμέλες σπιτικές
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή