ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Γαλλικό επιδόρπιο

    10Ένα γαλλικό επιδόρπιο. Πρόκειται για ένα κέικ που γίνεται με  κέλυφος σφολιάτας και γλυκιά γέμιση κρέμας  η οποία σύμφωνα με την παράδοση κρύβει ένα μικρό αντικείμενο,όπως ένα  ένα αμύγδαλο. Σύμφωνα με την παράδοση, η κοπή γινόταν κρυμμένο κάτω από το τραπέζι, έτσι ώστε να μην δει κανένας το αμύγδαλο, στη συνέχεια μοιράζονται τα κομμάτια και όποιος το βρει φοραει το στέμμα για  να γίνει ο βασιλιάς ή η βασίλισσα.

    Υλικά:

    2 ρολά σφολιάτας
    80 γραμμάρια  βούτυρο
    150 γραμμάρια  ζάχαρης
    140 γραμμάρια από αμύγδαλα
    2 κουταλιές  λικέρ
    3 αυγά

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Ετοιμάζουμε  τη  κρέμα  με το βούτυρο  και  τη ζάχαρη.

    Βήμα 2

    2
    Προσθέστε το αλεσμένα αμύγδαλα σε σκόνη και το λικέρ.

    Βήμα 3

    3
    Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

    Βήμα 4

    4
    Φτιάξτε  δύο κύκλους της ίδιας διαμέτρου από σφολιάτα  και ανοίγουμε το πρώτο σε λαδόκολλα.

    Βήμα 5

    5
    Απλώστε την κρέμα.

    Βήμα 6

    6
    Σκεπάζουμε με το δεύτερο κύκλο.

    Βήμα 7

    7
    Πιέστε τις άκρες με τα δάχτυλα.

    Βήμα 8

    8
    Σχεδιάστε την άκρη του σαν ένα λουλούδι με το  μαχαίρι, κάντε μια τρύπα στο κέντρο, στη συνέχεια αλείψτε  την επιφάνεια της πίτας με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 10 λεπτά στους
    200 βαθμούς και μετά τα 10 λεπτά  στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

    Βήμα 9

    9
    Αφήστε τη  να κρυώσει, τοποθετήστε τη σε μια πιατέλα.

    Βήμα 10

    11
    Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!
    Γαλλικό επιδόρπιο
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή