ΝΕΑ

    Αλμυρά αφράτα κρουασάν

    14
    Η σημερινή συνταγή είναι για την προετοιμασία αλμύρων  αφράτων  κρουασάν, τα  οποία  σερβίρονται  σε φέτες ή και γεμιστά. Δοκιμάστε τα!

    Υλικά:

    250 γραμμάρια  αλεύρι τύπου  00 
    7 γραμμάρια  νωπής μαγιάς
    120 ml νερό
    20 γραμμάρια  ζάχαρη
    8 γραμμάρια  αλάτι  
    25 γραμμάρια  βούτυρο
    1 κρόκο αυγού
    2 κουταλιές  νερό
    Σουσάμι
    Σπόροι παπαρούνας

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το χλιαρό νερό και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά.


    Βήμα 2

    2
    Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίξτε  το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και το μαλακό βούτυρο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια.

     

    Βήμα 3

    3
    Ζυμώνουμε τη ζύμη με  το σύρμα, στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και πλάθουμε  για να γίνει  μια μαλακή ζύμη.

    Βήμα 4

    4
    Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη όπως στην εικόνα.

    Βήμα 5

    5
    Κόβουμε σε  τρίγωνα του ίδιου μεγέθους.

    Βήμα 6

    6
    Τραβήξτε την άκρη του τριγώνου, προκειμένου να μακρύνει.

    Βήμα 7

    7
    Στη συνέχεια, τυλίγουμε  για να σχηματίσουμε  ένα κρουασάν από τη βάση μέχρι την κορυφή.

    Βήμα 8

    8 9
    Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ενα ταψι με  στρωμένη λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό  μερος για 2 ώρες.

    Βήμα 9

    10
    Μόλις φουσκώσουν, τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού που έχουμε ανακατέψει  με δύο κουταλιές της σούπας νερό.

    Βήμα 10

    11
    Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τα  μισά  κρουασάν με σουσάμι και τα αλλά μισά με σπόρους παπαρούνας.

    Βήμα 11

    12
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

    Βήμα 12

    13
    Αφήστε την να κρυώσουν  πριν το σερβίρισμα και προσθέτουμε τυρί και ντομάτα. 

    Βήμα 13

    14
    Διακοσμήστε με σημαιουλες από διάφορες χώρες και Καλή σας Όρεξη!
    Αλμυρά αφράτα κρουασάν
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή