ΝΕΑ

    Τούρτα σοκολάτας με καφέ

    18
    Δοκιμάστε αυτή τη τούρτα σοκολάτας με καφέ που θα  λατρέψετε!


    Υλικά:


    4 αυγά
    200 γραμμάρια  ζάχαρη
    120 ml γάλα
    20 ml  καφέ
    70 ml του φυτικό λάδι
    200 γραμμάρια  αλεύρι τύπου   00
    50 γραμμάρια κακάο πικρό
    1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ

    Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τον καφέ

    4 κρόκοι αυγών
    130 γραμμάρια ζάχαρη
    40 γραμμάρια  αλεύρι
    300 γραμμάρια γάλα
    1 ξυλάκι  βανίλια
    100 γραμμάρια  καφέ
    200 ml κρέμα γάλακτος
    50 ml καφέ
    2 συσκευασίες πουράκια

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 3
    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να είναι αφρώδες. Προσθέστε το γάλα, το λάδι και το καφέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

    Βήμα 2

    4
    Χύστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί  και τοποθετήστε το  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.

    Βήμα 3

    5
    Μόλις είναι έτοιμο, απλά αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρέστε το κέικ σοκολάτας από το καλούπι, γυρίστε το ανάποδα και τοποθετήστε  το σε μια σχάρα για να κρυώσει.

    Βήμα 4

    6 7
    Εν τω μεταξύ, την προετοιμάζουμε τη κρέμα με το καφέ. Σιγοβράζουμε ένα ξυλάκι  βανίλια στο γάλα, στη συνέχεια ανασηκώστε το  και προσθέστε τον καφέ.


    Βήμα 5

    8 9

    Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και το ζεστό καφέ και ανακατεύετε 
    Βάλτε στη φωτιά και μαγειρέψτε την κρέμα καφέ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


    Βήμα 6

    10 11
    Μόλις πήξει, κλείστε τη φλόγα. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.


    Βήμα 7

    12 13
    Κόψτε το κέικ σε 3 οριζόντιους  δίσκους. Τοποθετήστε τον πρώτο δίσκο ως βάση σε  μια πιατέλα.


    Βήμα 8

    14 15
    Ρίχνουμε το γάλα και το καφέ, τότε συμπληρώνουμε με τη μισή κρέμα.

    Βήμα 9

    16
    Καλύψτε με τον  άλλο δίσκο  και καλύψτε με  την κρέμα, ολοκληρώστε  με τον τελευταίο δίσκο και  πιέστε ελαφρά.

    Βήμα 10

    17
    Με τη  κρέμα που μας περίσσεψε  καλύπτουμε τα πλαϊνά και δημιουργούμε  ένα φράχτη περιμετρικά με μπισκότα τύπου πουράκια.

    Βήμα 11

    18
    Καλύψτε την επιφάνεια με θρύψαλα από τα πουράκια  και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν από το σερβίρισμα. Καλή σας Όρεξη!
    Τούρτα σοκολάτας με καφέ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή