ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Croquembouche

    24
    Η croquembouche είναι  «μια γαλλική συνταγή που με γοήτευε πάντα, είναι μια πυραμίδα με μπάλες από απαλή κρέμα, με  κρέμα ή σαντιγί, δεμένες  και τυλιγμένες  σε καραμέλα, το όνομά του προέρχεται από το" croque en bouche "των οποίων η μετάφραση   είναι " εισπνοή  στο στόμα». Είναι ένα γλυκό σημαντικό, (ο κώνος των εισπνοών με  κρέμα μπορεί να είναι μέχρι 1 μέτρο σε ύψος) και έχει  ένα διακριτικό άρωμα και συνήθως παρασκευάζεται για ειδικές περιπτώσεις όπως γάμους, βαφτίσια και γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

     

    Υλικά:

    320 ml  νερό
    100 γραμμάρια βούτυρο
    1 κουταλιά  ζάχαρη
    200 γραμμάρια αλεύρι 00
    6 αυγά
    3 κρόκους αυγών
    3 κουταλιές  ζάχαρη
    30 γραμμάρια  αλεύρι
    300 ml  γάλα  
    1 ξυλάκι  βανίλια
    200 ml  κρέμα γάλακτος
    300 γραμμάρια  ζάχαρη
    75 γραμμάρια  νερό
    Ζαχαρωμένα κεράσια

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε μια κατσαρόλα με  παχύ πυθμένα  βάζουμε το βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια και το νερό.

    Βήμα 2

    2
    Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά και όταν θα έχει φτάσει σε σημείο βρασμού, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη.

    Βήμα 3

     3
    Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να δημιουργήσουμε  ένα ομοιογενές μείγμα.

    Βήμα 4

    4 5
    Βάλτε το μείγμα στη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ξεκολλήσει από τα τείχη  τις κατσαρόλας και να κάνει ένα λευκό επίχρισμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήστε  να κρυώσει η ζύμη και στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, ένα  ένα κάθε φορά για να  ενσωματωθεί  κάθε αυγό πριν από την προσθήκη του επόμενου αυγού.


    Βήμα 5

    6 7
    Συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι η ζύμη να γίνει   πυκνή και να μην  πέφτει  από το κουτάλι. Στρώνουμε ταψιά  με λαδόκολλα  και το σχηματίζουμε τις μπάλες μας με κρέμα με κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από  το φούρνο και αφήστε τα  να στεγνώσει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.


    Βήμα 6

    8
    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το  γάλα και τη βανίλια στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

    Βήμα 7

    9 10
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε  τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

    Βήμα 8

    11 12
    Τώρα ρίξτε το λίγο γάλα λίγο μέσα στο μίγμα των αυγών και τη ζάχαρη, βάλτε τα  στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει  μια παχιά κρέμα.

    Βήμα 9

    13
    Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ή καλύπτοντάς  με ένα στρώμα με  μεμβράνη.

    Βήμα 10

    14
    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και  τη προσθέτουμε μέσα στο μείγμα ανακατέψτε μέχρι να γίνει  μια λεία κρέμα.

    Βήμα 11

    15 16
    Βάλτε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.  Ανοίξτε όλες τις τρύπες στις μπάλες μας  και γεμίστε με την κρέμα.

    Βήμα 12

    17
    Ετοιμαστείτε τώρα για τη  καραμέλα.

    Βήμα 13

     18 19
    Λιώνετε τη ζάχαρη με το νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει μέχρι να αποκτήσει το πορτοκαλί χρώμα της  καραμέλας.

    Βήμα 14

    20 21
    Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη  από τη θερμότητα  τώρα συγκεντρώστε τα σε μια μεγάλη  πιατέλα.

    Βήμα 15

    22
    Αρχίζουμε με την δημιουργία της πυραμίδας μας, στρώνουμε τις στρώσεις μια προς μια, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή  που τα  βουτάμε  στη  καραμέλα και στηρίζονται πάνω σε κάθε όροφο,  δεν μπορείτε να τα  μετακινήσετε γιατί η καραμέλα έχει  συγκολλητική δράση.

    Βήμα 16

    23
    Όταν ολοκληρώσετε την πυραμίδα με  ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι με την άκρη βουτάμε στη  καραμέλα  να είναι αρκετά παχιά  (Εάν κατά την εγκατάσταση της πυραμίδας, η καραμέλα παγώσει, το βάλτε τη  σε χαμηλή φωτιά για να διαλυθεί  και ανακατέψτε  με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να φτάσει στην  επιθυμητή ρευστότητα)  δοκιμάστε στο τηγάνι, θα παρατηρήσετε ότι θα σχηματιστούν λεπτές κλωστές με τις οποίες θα πρέπει να διακοσμήσετε το Croquembouche σας. Τελειώστε με τη  διακόσμηση των κερασιών.


    Καλή Επιτυχία και Χρόνια Πολλά!!

    Croquembouche
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή