ΝΕΑ

    Πανακότα με σοκολάτα και πορτοκάλι

    5
    Η Πανακότα με σοκολάτα και πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε  σχήμα καρδιάς. Δοκιμάστε το!

    Υλικά:

    250 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
    80 γραμμάρια  σκούρα σοκολάτα
    60 γραμμάρια  ζάχαρη
    5 γραμμάρια ζελατίνη
    1 φλούδα ξύσμα πορτοκαλιού

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Μαλακώστε  τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 με 15 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε και φλούδα πορτοκαλιού

    Βήμα 2

    2
    Σε  στη  κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση


    Βήμα 3

     3
    Προσθέστε τη σοκολάτα και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα τώρα πιέστε τη ζελατίνη και τη  προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί  πλήρως.


    Βήμα 4

    4
    Βάλτε το μείγμα  σε φόρμες σε σχήμα καρδίας, αφήστε το να κρυώσει στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.


    Βήμα 5

    5
    Γυρίστε  τα καλούπια  και σερβίρετε με λεπτές φέτες πορτοκάλι. Καλή σας Όρεξη!
    Πανακότα με σοκολάτα και πορτοκάλι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή