ΝΕΑ

    Καρδίες πατάτας με σπανάκι και μπέικον

    10
    Η σημερινή συνταγή είναι καρδιές πατάτας γεμιστές  με σπανάκι και μπέικον, μια τέλεια συνταγή για να γιορτάσετε τον  Άγιο  Βαλεντίνο   ένα νόστιμο πιάτο  και ρομαντικό! :)


    Υλικά:

    1 κιλό  πατάτες
    2 αυγά
    25 γραμμάρια   βούτυρο
    25 γραμμάρια ζαμπόν
    60 γραμμάρια μπέικον
    100 γραμμάρια  σπανάκι
    60 γραμμάρια  τυρί μοτσαρέλα
    100 ml μπεσαμελ 
    Μοσχοκάρυδο
    Αλάτι

     

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για 30 λεπτά.

    Βήμα 2

    2
    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε  πουρέ, τον βάζουμε σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.


    Βήμα 3

    3
    Ανακατεύουμε  μέχρι  το μείγμα γίνει λείο.

    Βήμα 4

    4
    Μαγειρέψτε το σπανάκι στον ατμό για περίπου 5 λεπτά.

    Βήμα 5

    5
    Ετοιμάστε τη μπεσαμελ.

    Βήμα 6

    6
    Βουτυρώστε  τα μικρά καλούπια σε σχήμα καρδίας  (αν χρησιμοποιείτε φόρμες σιλικόνης δεν θα είναι απαραίτητο), προσθέστε λίγο πουρέ πατάτας, καλύψτε όλη τη φόρμα και  σχηματίστε μια τρύπα στο κέντρο.


    Βήμα 7

    7
    Γεμιστέ τη τρύπα  βάζοντας ένα κομμάτι μπέικον, μετά το σπανάκι και  μετά το τυρί μοτσαρέλα και τέλος τη μπεσαμελ.


    Βήμα 8

    8
    Προσθέστε το μείγμα  πατάτας και συμπιέστε . Βάλτε  μπούκλες βουτύρου στην επιφάνεια και  στη συνέχεια  ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


    Βήμα 9

    9
    Αφήστε τες  να κρυώσουν  λίγο.

    Βήμα 10

    11
    Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις καρδιές από τα καλούπια και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Καρδίες πατάτας με σπανάκι και μπέικον
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή