ΝΕΑ

    Αλμυρή πίτα με ντομάτα και πράσινες ελιές

    10
    Μια νόστιμη και παιχνιδιάρικα αλμυρή πίτα με ντοματινια και πράσινες ελιές. Δοκιμάστε τη!

    Υλικά:

    200 γραμμάρια  αλεύρι
    100 γραμμάρια βούτυρο
    50 ml νερό
    1 κουταλάκι αλάτι
    2 αυγά
    200 ml  γάλα
    50 γραμμάρια   παρμεζάνα
    250 γραμμάρια  ντοματίνια
    70 γραμμάρια  πράσινες ελιές , χωρίς κουκούτσι
    Αλάτι,  πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Ετοιμάστε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια.

    Βήμα 2

    2 3
    Δουλέψτε το μείγμα,  στη συνέχεια, προσθέστε κρύο νερό και ζυμώνουμε.

    Βήμα 3

    4
    Πλάθουμε ένα καρβέλι, το  τυλίγουμε  με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.

    Βήμα 4

    5
    Πάρτε τη ζύμη μας  και την ανοίγουμε  σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο καλούπι για τάρτες.

    Βήμα 5

    6
    Τρυπήστε τη βάση και αφαιρέστε την περίσσεια ζύμη γύρω από τις άκρες.

    Βήμα 6

    7
    Ετοιμάζουμε το μείγμα με τα  αυγά, το γάλα, το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα με βάση.


    Βήμα 7

    8
    Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε  στη πίτα μας όπως στην εικόνα.

    Βήμα 8

    9
    Προσθέτουμε τις  πράσινες ελιές και ψήνουμε στους 190 βαθμούς  για 30 λεπτά.

    Βήμα 9

    10
    Αφήστε την να κρυώσει, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη  από το καλούπι και σερβίρετε. 
    Καλή σας Όρεξη!
    Αλμυρή πίτα με ντομάτα και πράσινες ελιές
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή