ΝΕΑ

    Καρδια σοκολάτας με τσίλι

    8
    Μια καρδία σοκολάτας με τσίλι που δεν είναι  το κλασικό κέικ, είναι ένα κέικ που λιώνει  στο στόμα  και αφήνει μια γεύση πικάντικη, ένα επιδόρπιο για να προετοιμάσετε  την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένας συνδυασμός πολύ κατάλληλος  για την περίσταση. Χρόνια Πολλά στους Ερωτευμένους !

    Υλικά:

    100 ml  γάλα
    200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
    100 γραμμάρια  ζάχαρης
    100 γραμμάρια βούτυρο
    200  γραμμάρια  αλεύρι
    25 γραμμάρια κακάο πικρό
    4 αυγά
    1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλιά λικέρ 
    1 πρέζα από αλάτι
    1 τσίλι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βράζουμε το γάλα με το τσιλι  , στη συνέχεια το  πολτοποιούμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά.

    Βήμα 2

    2
    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα με το γάλα και το βούτυρο.

    Βήμα 3

    3
    Προσθέστε το λικέρ  το κακάο μια πρέζα αλάτι.

    Βήμα 4

    4
    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν  αφρώδες.

    Βήμα 5

    5
    Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ  και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

    Βήμα 6

    6
    Τώρα προσθέστε το μείγμα σοκολάτας.

    Βήμα 7

    7
    Λαδώνουμε ένα καλούπι σε σχήμα καρδίας και ρίχνουμε το μείγμα μέσα,  ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 18 με 20 λεπτά, έτσι ώστε το εσωτερικό να  παραμένει μαλακό. 

    Βήμα 8

    9
    Αφαιρέστε από το καλούπι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Περιμένετε λίγα λεπτά πριν από την κοπή και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!
    Καρδια σοκολάτας με  τσίλι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή