ΝΕΑ

    Τούρτα τριανταφυλλένια

    22
    H ροζ τούρτα  τριανταφυλλένια  τούρτα είναι μια  τούρτα γενεθλίων  με χρώματα που κυμαίνονται από φούξια σε απαλό ροζ και διακοσμημένη  με πολλά τριαντάφυλλα το ένα δίπλα στο άλλο! Ετοιμάστε τη για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

    Υλικά:

    270 γραμμάρια   βούτυρο
    600 γραμμάρια  ζάχαρη
    220 γραμμάρια  ασπράδια αυγού (περίπου 6 ασπράδια αυγών)
    2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
    400 γραμμάρια  αλεύρι
    1 κουταλάκι του γλυκού και ένα μισό μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    430 ml  γάλα
    1 σωληνάριο χρώμα ζαχαροπλαστικής  ροζ

    600 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
    600 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
    1 κουταλιά  εσάνς βανίλιας
    150 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

    Βήμα 2

    2
    Προσθέστε το  μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι  να γίνει κρεμώδης

    Βήμα 3

    3
    Προσθέστε τα ασπράδια των αυγών, ένα -  ένα  και τέλος τη βανίλια.

    Βήμα 4

    4 5
    Τώρα προσθέστε  το αλεύρι,  το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και το γάλα. Θα πρέπει να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

    Βήμα 5

    6 7
    Χωρίζουμε το μείγμα  σε 5 κύπελλα.

    Βήμα 6

    8 9
    Προσθέστε το ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής  σε όλα τα κύπελλα, δημιουργήστε ένα  απαλό ροζ μέχρι και  βαθύ φούξια.

    Βήμα 7

    10
    Χύστε το μείγμα από κάθε μπολάκι ξεχωριστά  σε  βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί  και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


    Βήμα 8

    11 12
    Μόλις ψηθούν, αναποδογυρίστε  τα σε λαδόκολλα  και το αφήνουμε να κρυώσουν  και να συνεχίστε με το ψήσιμο των άλλων δίσκων τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο  με εναλλασσόμενα στρώματα.

    Βήμα 9

    13
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε  το τυρί  μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.

    Βήμα 10

    14
    Χτυπήστε την κρέμα μασκαρπόνε και την κρέμα  γάλακτος με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.


    Βήμα 11

    15
    Τώρα γεμίστε  τη τούρτα.  Βάλτε το πιο σκούρο στρώμα σε μια πιατέλα και τελειώστε με το ποιο ανοιχτό χρώμα.


    Βήμα 12

    16
    Αλείψτε τώρα  όλη τη τούρτα και τη  βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

    Βήμα 13

    17
    Χωρίστε τη γέμιση που περισσεύει σε 4  ξεχωριστά μπολ και δημιουργούμε αποχρώσεις του ροζ, από το ποιο ανοιχτό ως και το φούξια.


    Βήμα 14

    18
    Τοποθετήστε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής όπως στη παραπάνω εικόνα.

    Βήμα 15

    19
    Σχηματίστε τριαντάφυλλα με το ποιο σκούρο χρώμα στη βάση και το ποιο ανοιχτό στην επιφάνεια, όπως στην παραπάνω εικόνα.

    Βήμα 16

    20
    Τοποθετήστε τη ροζ τριανταφυλλένια  τούρτα στο ψυγείο για μια ώρα.

    Βήμα 17

     21
    Έτοιμη! Σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα!
    Τούρτα τριανταφυλλένια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή