ΝΕΑ

    Κοτόπουλο με κάρυ

    7
    Το κοτόπουλο  με κάρυ  είναι μια συνταγή από τη Ταϊλάνδη, συνοδεύεται από ρύζι μπασμάτι,  ένα κύριο πιάτο πολύ δημοφιλής στην Ασία και εκτιμάται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας. Δοκιμάστε το!

     

    Υλικά:

    600 γραμμάρια κοτόπουλο
    1 κρεμμύδι μικρό
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 κουταλιά  κάρυ
    200 ml  γάλα
    1 κουταλιά  σούπας  καλαμποκάλευρο
    1 κουταλιά ζάχαρη
    Σπορέλαιο
    Τζίντζερ
    Αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια.

    Βήμα 2

    2
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε  σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μια σκελίδα σκόρδο, το αλάτι, το τζίντζερ.

    Βήμα 3

    3
    Αφαιρέστε το σκόρδο και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

    Βήμα 4

    4
    Σε ένα ποτήρι, ανακατέψτε το κάρυ με το καλαμποκάλευρο, τη  ζάχαρη και το  γάλα.

    Βήμα 5

    5
    Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, προσθέστε το μείγμα.

    Βήμα 6

    6
    Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια  με μια ξύλινη κουτάλα.

    Βήμα 7

    7
    Σερβίρετε το κοτόπουλο με κάρυ  με το συνοδευτικό ρύζι μπασμάτι. Καλή σας Όρεξη!
    Κοτόπουλο  με κάρυ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή