Ζυμαρικά με σπανάκι και τυρί ένα φανταχτερό πιάτο ζυμαρικών, γρήγορο και νόστιμο.
Υλικά:
360 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια
300 γραμμάρια σπανάκι
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
25γραμμάρια παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
Μοσχοκάρυδο
Λάδι
Αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίζετε το σπανάκι, πλύνετε τα φύλλα και ψήνουμε σε ατμό για λίγα λεπτά.
Βήμα 2
Μόλις μαλακώσει, σοτάρουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι με μια σκελίδα σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Βήμα 4
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στη συνέχεια τα στραγγίζεται και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέστε λίγο τριμμένο τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με σπανάκι και τυρί ζεστά. Καλή σας Όρεξη!