ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Πασχαλινό αλμυρό τσουρέκι

    14

    Μια πασχαλινή συνταγή με αλμυρό τσουρέκι αντί για γλυκό, δοκιμάστε να φτιάξετε και αυτή τη συνταγή για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα! Καλή επιτυχία!


    Υλικά:

    500 γραμμάρια  αλεύρι
    250 ml  νερό
    12 γραμμάρια  νωπή μαγιά  
    1 κουταλάκι ζάχαρη
    1/2 κουταλιά  αλάτι
    50 γραμμάρια  βούτυρο  
    40 γραμμάρια  τυρί
    150 γραμμάρια  μπέικον
    150 γραμμάρια   τυρί προβολόνε
    4 αυγά
    Πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

     1
    Τοποθετούμε  σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και τη ζάχαρη σε  χλιαρό νερό.

    Βήμα 2

    2
    Προσθέστε το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

    Βήμα 3

    3
    Όταν το μείγμα έχει φτάσει σε ένα ορισμένο μέγεθος, προσθέστε το τυρί, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Βήμα 4

    4
    Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη.

    Βήμα 5

    5
    Στη συνέχεια, σχηματίζουμε  μια μπάλα και αφήστε φουσκώσει για 2 ώρες.

    Βήμα 6

    6
    Κόψτε το μπέικον και  το τυρί προβολόνε σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στη ζύμη μας.

    Βήμα 7

    7
    Αναμίξετε τα πάντα.

    Βήμα 8

    8
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες.

    Βήμα 9

    9
    Με μπάλες που φτιάξαμε  δημιουργούμε λωρίδες σε ζευγάρια.

    Βήμα 10

    10
    Τις διπλώνουμε με αυτό το τρόπο.

    Βήμα 11

    11
    Στη συνέχεια,  δημιουργούμε  ένα στεφάνι.

    Βήμα 12

    12
    Βάλτε τα τσουρεκάκια μας  σε ένα ταψί και τοποθετήστε ένα αυγό στο κέντρο του καθενός, αφήστε τα  και πάλι για 1 ώρα να φουσκώσουν. Πασπαλίζετε με λίγο βούτυρο.

    Βήμα 13

    13
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με  30 λεπτά.

    Βήμα 14

    14
    Σερβίρετε! Καλή σας Όρεξη και Καλό Πάσχα!
    Πασχαλινό αλμυρό τσουρέκι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή