ΝΕΑ

    Κρέμα καραμελέ

    10 Η κρέμα καραμελέ είναι  ένα από τα πιο διάσημα γλυκά, η  συνταγή είναι πολύ απλή. Δοκιμάστε τη!

    Υλικά:

    500 ml γάλα  
    4 αυγά
    140 γραμμάρια  ζάχαρη
    1 ξυλάκι  βανίλια
    150 γραμμάρια  ζάχαρη
    1 κουταλιά νερού

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βράζουμε το γάλα με τη  βανίλια, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τη  για 30 λεπτά.

    Βήμα 2

    2
    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.

    Βήμα 3

    3
    Στη συνέχεια σουρώνουμε το γάλα αφαιρώντας  το ξυλάκι  βανίλιας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών.

    Βήμα 4

    4
    Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.

    Βήμα 5

    5
    Προετοιμάστε την καραμέλα ζεσταίνεται τη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό σε μια  κατσαρόλα με παχύ πυθμένα.


    Βήμα 6

     6
    Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου, γίνει καραμέλα.

    Βήμα 7

    7
    Ρίχνουμε την καραμέλα στην βάση  των καλουπιών.

    Βήμα 8

    8
    Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί, Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στη  βάση  της καραμέλας.

    Βήμα 9

    9
    Προσθέστε βραστό νερό για να καλύψετε τα καλούπια στο μισό του ύψους  τους.

    Βήμα 10

    11
    Βάλτε τη στο φούρνο και ψήνουμε την Creme Caramel στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά .Όταν  η κρέμα έχει στερεοποιηθεί, αφαιρέστε τα καλούπια από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Μετά  βάλτε τη στο ψυγείο για να σφίξει  για τουλάχιστον 4 ώρες. στη συνέχεια γυρίστε τη  κρέμα καραμελέ σε μια πιατέλα και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Κρέμα καραμελέ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή