ΝΕΑ

    Πράσινα λαζάνια μπολονέζ


    19
    Τα  πράσινα λαζάνια μπολονέζ  με ζύμη από σπανάκι είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε το!

     

    Υλικά:


    400 γραμμάρια αλεύρι
    3 αυγά
    150 γραμμάρια  σπανάκι, καθαρισμένα
    1 πρέζα από αλάτι
    1 καρότο
    1 κρεμμύδι
    1 κοτσάνι  σέλινο
    700 γραμμάρια  κιμάς
    100 γραμμάρια  μπέικον
    500 γραμμάρια  πάστα ντομάτας
    Λάδι
    Αλάτι
    1/2 φλιτζάνι  κόκκινο κρασί
    700 ml  σάλτσα
    100 γραμμάρια  τυρί παρμεζάνα

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Προετοιμάζουμε  τη σάλτσα μπολονέζ ψιλοκόβουμε το  καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι, στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Τώρα προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον  και ανακατεύουμε.

    Βήμα 2

    3
    Στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και ρίχνουμε μέσα το κρασί .

    Βήμα 3

    4 5
    Προσθέστε τον πολτό  ντομάτας. Καλύψτε και μαγειρέψτε τη σάλτσα μπολονέζ σε χαμηλή φωτιά για μια-δυο ώρες.

    Βήμα 4

    6 7
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη πράσινη  ζύμη μας. Πλένουμε το σπανάκι και μαγειρέψτε σε ατμό για περίπου δέκα λεπτά. στεγνώστε τα καλά, στη συνέχεια, το  κόβουμε.


    Βήμα 5

    8
    Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε τα αυγά και μια πρέζα αλάτι. Αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη από το κέντρο.

    Βήμα 6 

    9
    Προσθέστε το σπανάκι και ζυμώνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη γίνεται πολύ κολλώδες.

    Βήμα 7

    10
    Σχηματίστε μια μπάλα, καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά.

    Βήμα 8

    11
    Κόψτε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια. Ανοίγουμε τη ζύμη  με τον πλάστη.

    Βήμα 9

    12
    Το τοποθετούμε στη μηχανή για να φτιάξουμε τα φύλλα μας  με πάχος λίγων χιλιοστών.

    Βήμα 10

    13 14
    Τώρα τα ζεματίζουμε τα  πράσινα φύλλα ζυμαρικών σε ένα μεγάλο τηγάνι με άφθονο αλατισμένο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι ελιάς.

    Βήμα 11

    15
    Σηκώστε τα φύλλα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε  σε ένα καθαρό πανί.

    Βήμα 12

    16
    Τώρα στρώνουμε τα πράσινα  λαζάνια μπολονέζ στο κάτω μέρος σε  ένα ταψί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ένα στρώμα σάλτσας  και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Βάζουμε περίπου   6 στρώσεις λαζάνια εναλλάξ.

    Βήμα 13

    17
    Ψήστε τα  λαζάνια μπολονέζ στους 180 βαθμούς  για περίπου 30 λεπτά. 

    Βήμα 14

    18
    Αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Πράσινα λαζάνια μπολονέζ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή