ΝΕΑ

    Ζύμη από σπανάκι

    8
    Η πράσινη  ζύμη  με σπανάκι είναι μια παραλλαγή της  κλασικής  φρέσκιας  ζύμης, μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη ζυμαρικών που σας αρέσει, από λαζάνια, ταλιατέλες ή ραβιόλια.

    Υλικά:

    400 γραμμάρια αλεύρι
    3 αυγά
    150 γραμμάρια  σπανάκι καθαρισμένο
    1 πρέζα  αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πλένουμε το σπανάκι και μαγειρέψτε στον  ατμό για περίπου δέκα λεπτά.

    Βήμα 2


    2 3

    Στεγνώστε και ψιλοκόψτε.

    Βήμα 3

    4
    Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και τοποθετήστε τα αυγά και μια πρέζα αλάτι.

    Βήμα 4

    5
    Ξεκινήστε να εργάζεστε τη ζύμη ξεκινήστε με τα  αυγά στο κέντρο.

    Βήμα 5

    6
    Προσθέτουμε το σπανάκι και ζυμώστε τη ζύμη για περίπου δέκα λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί.

    Βήμα 6

    7
    Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε το να σταθεί για  1 με 2 ώρες.

    Βήμα 7

    8
    Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη για να πάρει το σχήμα ζυμαρικών που προτιμάτε.
    Ζύμη από σπανάκι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή