ΝΕΑ

    Γλυκιά τάρτα


    8
    Μια γλυκιά τάρτα  με ασπράδια αυγών και μαρμελάδα, μπορείτε να προσθέσετε όποια γεύση  μαρμελάδας  θέλετε.


    Υλικά:

    200 γραμμάρια  αλεύρι
    80  γραμμάρια ζάχαρη
    60 γραμμάρια βουτύρου
    70 γραμμάρια ασπράδια αυγών
    1 πρέζα  μαγειρική σόδα
    1 ξύσμα λεμονιού
    250 γραμμάρια  μαρμελάδα

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε ένα  μπολ  προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το  βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού.

    Βήμα 2

    2
    Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά σας και  προσθέστε τα ασπράδια των αυγών.


    Βήμα 3

    3
    Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε  μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη, στη συνέχεια, τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Βήμα 4

    4
    Ανοίγουμε τη ζύμη  σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.

    Βήμα 5

    5
    Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες και τρυπήστε  με ένα πιρούνι τη ζύμη,  αφαιρούμε τη   περίσσεια ζύμη γύρω από τις άκρες και καλύψτε  με μαρμελάδα.

    Βήμα 6

    6 7
    Με τις λωρίδες ζύμης που αφαιρέσατε σχεδιάστε μικρά αστεράκια  συνέχεια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τη να κρυώσει.

    Βήμα 7

    9
    Σερβίρετε  και Καλή σας Όρεξη!
    Γλυκιά τάρτα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή