ΝΕΑ

    Τάρτα φράουλας

    12
    Η τάρτα φράουλα είναι ένα ελαφρύ  επιδόρπιο με γλυκιά γεύση. Δοκιμάστε το!


    Υλικά:

    250 γραμμάρια  αλεύρι  τύπου 00 
    150 γραμμάρια  βούτυρο
    1 πρέζα  αλάτι
    1 φλούδα  λεμονιού
    45 γραμμάρια κρόκους αυγών
    100 γραμμάρια  ζάχαρη
    250 γραμμάρια  φράουλες
    2 κουταλιές  ζάχαρη

     

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Δουλέψτε το αλεύρι με το  μαλακό βούτυρο και προσθέστε τους κρόκους των αυγών.

    Βήμα 2

    3
    Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού.

    Βήμα 3

    4
    Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και λεία. Τυλίξτε το σε μπάλα  και αφήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Βήμα 4

    5
    Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσάνια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια, στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη.

    Βήμα 5

    6
    Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 mm.

    Βήμα 6

    7
    Τη βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλούπι.

    Βήμα 7

    8
    Προσθέτουμε  τις φράουλες.

    Βήμα  8

    9
    Με ένα καλούπι σε σχήμα καρδιάς κόβουμε πολλές  καρδιές.

    Βήμα 9

    10
    Αρχίζουμε  να καλύπτουμε  με τις καρδιές  όπως στην παραπάνω εικόνα.

    Βήμα 10

    11
    Καλύπτουμε με τις καρδιές και  αφήνουμε  μόνο μια μικρή τρύπα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.


    Βήμα 11

    12
    Την  αφήνουμε να κρυώσει  και σερβίρουμε  την τάρτα φράουλα. Καλή σας Όρεξη!
    Τάρτα φράουλας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή