ΝΕΑ

    Πατάτες ογκρατέν με παρμεζάνα και ζαμπόν

    8
    Μια νόστιμη συνταγή με πατάτες,  τυρί, ζαμπόν και μπεσαμελ. Δοκιμάστε τη!


    Υλικά:

    1 κιλό  πατάτες
    250 γραμμάρια τυρί  προβολόνε
    100 γραμμάρια  ζαμπόν
    400 ml  μπεσαμελ
    40 γραμμάρια  παρμεζάνα
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις  κόβουμε σε φέτες  αρκετά λεπτές.

    Βήμα 2

    2
    Ετοιμάστε τη μπεσαμελ και τοποθετήστε στη βάση του  ταψιού  και καλύψτε  με φέτες πατάτας,  αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 3

    3
    Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση μπεσαμέλ.

    Βήμα 4

    4
    Καλύψτε με μια  στρώση  ζαμπόν σε φέτες και τυρί  προβολόνε.

    Βήμα 5

    5
    Καλύψτε με ένα στρώμα της πατάτας, αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 6

    6
    Στη συνέχεια, καλύψτε με τη μπεσαμελ, το  ζαμπόν και  το τυρί προβολόνε, τελειώστε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

    Βήμα 7

    7
    Ψήστε τις πατάτες ογκρατέν στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά  με  1 ώρα

    Βήμα 8

    9
    Μόλις βγει από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Πατάτες  ογκρατέν  με παρμεζάνα και ζαμπόν
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή