ΝΕΑ

    Πορτοκαλοπιτα

    17
    Σοκολάτα και πορτοκάλι είναι ένας συνδυασμός πολύ καλός  και νόστιμος! Δοκιμάστε τη!

     

    Υλικά:

    3 αυγά
    180 γραμμάρια   ζάχαρη
    50 ml φυτικό έλαιο
    30 ml χυμό πορτοκαλιού
    220 γραμμάρια  αλεύρι
    1 φλούδα  πορτοκαλί
    1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ

    Για τη γέμιση:
    2 αυγά
    150 γραμμάρια   ζάχαρη
    50 ml χυμό  πορτοκαλιού
    1 φλιτζάνι λικέρ
    6 0 γραμμάρια  άμυλο πατάτας
    400 ml γάλα
    για το σιρόπι:

    1 πορτοκάλι
    2 κουταλιές  ζάχαρη
    50 ml  νερό
    2 κουταλιές λικέρ
    για την επικάλυψη:
    250 γραμμάρια  μαύρη σοκολάτα

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Ετοιμάζουμε τη βάση του κέικ,  τοποθετούμε  τα  αυγά  με τη ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε  το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη φλούδα πορτοκαλιού, ψιλοκομμένη.

    Βήμα 2

    3 4
    Ανακατεύουμε  μέχρι να γίνει  αφρώδης.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ορθογώνιο και χύνουμε  το μείγμα  μέσα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

    Βήμα 3

    5
    Αφαιρέστε από το φούρνο, γυρίστε  το σε μια επιφάνεια  καλυμμένη  με λαδόκολλα και αφήστε το  να κρυώσει.

    Βήμα 4

    6 7
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη κρέμα πορτοκάλι. Ζεσταίνουμε το γάλα με μια φλούδα πορτοκαλιού, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε και αφήστε εμποτιστεί για 20 λεπτά.  Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και στη συνέχεια  ενσωματώστε.

    Βήμα 5

    8 9
    Ρίχνουμε το φιλτραρισμένο γάλα, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε  σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να πήξει.

    Βήμα 6

    10 11
    Προετοιμάστε το σιρόπι,  λιώστε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με νερό και το  χυμό πορτοκαλιού και  στη συνέχεια, προσθέστε το σιρόπι.

    Βήμα 7

    12 13
    Κόψτε το κέικ σε δύο στρώματα και υγράνετε με το σιρόπι πορτοκαλί. Γεμίστε  με τη κρέμα.

    Βήμα 8

    14
    Στη συνέχεια καλύψτε με το άλλο ορθογώνιο κέικ. Χρησιμοποιήστε  πίεση ελαφρά στην επιφάνεια, προκειμένου να μοιραστεί καλά όλη η γέμιση.


    Βήμα 9

    15
    Λιώστε τη σοκολάτα  και περιχύνουμε  σε όλη την επιφάνεια του κέικ.

    Βήμα 10

    16
    Με ένα  μαχαίρι απλώνουμε τη σοκολάτα σε  ολόκληρο κέικ. Βάλτε το στο ψυγείο για  να σφίξει για τουλάχιστον μία ώρα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και διακοσμούμε με τις καμπύλες της λιωμένης  σοκολάτας  σε όλο το μήκος της επιφάνειας.  Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρετε. 
    Καλή σας Όρεξη!
    Πορτοκαλοπιτα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή