ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Νιόκι με σιμιγδάλι

    11
    Το νιόκι είναι μια ζύμη με σιμιγδάλι, γάλα,  βούτυρο, αυγά και  τυρί παρμεζάνα, το οποίο στη συνέχεια κόβεται σε κύκλους και ψήνεται  στο φούρνο. Δοκιμάστε το!

     

    Υλικά:

    1 λίτρο γάλα
    250 γραμμάρια  σιμιγδάλι
    50 γραμμάρια  βούτυρο
    2 κρόκους αυγών
    50 γραμμάρια παρμεζάνα
    Αλάτι
    Μοσχοκάρυδο
    80 γραμμάρια βούτυρο  λιωμένο
    70 γραμμάρια  παρμεζάνα

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο μόλις το γάλα φθάσει στο σημείο βρασμού, προσθέτουμε το σιμιγδάλι.

    Βήμα 2

    3
    Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το σιμιγδάλι.

    Βήμα 3

    4
    Σβήστε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

    Βήμα 4

    5
    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί λίγο υγρό και ισοπεδώνουμε  τα πάντα, μέχρι να φτιάξουμε  ένα στρώμα πάχους περίπου 1 cm.


    Βήμα 5

    6
    Όταν το μείγμα κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα.

    Βήμα 6

    7
    Με ένα κυκλικό κόπτη μπισκότων κόβουμε τη ζύμη μας.

    Βήμα 7

    8
    Βάλτε τους κύκλους και σε ένα ελαφρά  βουτυρωμένο ταψί.

    Βήμα 8

    9
    Καλύψτε τα νιόκι  με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

    Βήμα 9

    10
    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς  για περίπου 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 
    Σερβίρετε τα νιόκι και Καλή σας Όρεξη!
    Νιόκι  με σιμιγδάλι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή