Μια νόστιμη πίτα για να δοκιμάσετε! Μπορείτε να προσθέσετε ότι υλικό προτιμάτε..
Υλικά:
100 ml νερό50 ml γάλα
10 γραμμάρια μαγιά
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
200 γραμμάρια τυρί cottage
150 γραμμάρια σιμιγδάλι
300 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
1 κουταλάκι αλάτι
150 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
120 γραμμάρια ζαμπόν
200 γραμμάρια μοτσαρέλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με νερό και μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Βήμα 3
Όταν το μείγμα αρχίζει να δένει, προσθέστε επίσης το αλάτι.
Βήμα 4
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη, στη συνέχεια πλάστε σε μια μπάλα, καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει για 2 με 3 ώρες.
Βήμα 5
Μόλις αυξηθεί, χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 στρώσεις με πάχος περίπου 3 mm. Αλείφουμε με λάδι και καλύψτε τη με τη σάλτσα ντομάτας, ραντισμένο με ελαιόλαδο και αλάτι.
Βήμα 6
Καλύψτε με το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα, κομμένα σε φέτες.
Βήμα 7
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, σφραγίζοντας τις άκρες καλά και αφήστε το να αυξηθεί και πάλι για μισή ώρα.
Βήμα 8
Αλείψτε με λάδι, τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα και καλύψτε με λίγο αλάτι, στη συνέχεια ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 9
Ψήστε τη πίτα για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 10
Αφήστε την να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!