ΝΕΑ

    Πίτα με ντομάτα, ζαμπόν και τυρί μοτσαρέλα

    11
    Μια νόστιμη πίτα για να δοκιμάσετε! Μπορείτε να προσθέσετε ότι υλικό προτιμάτε..

     

    Υλικά:

    100 ml νερό  
    50 ml  γάλα
    10 γραμμάρια   μαγιά
    1/2 κουταλάκι ζάχαρη
    200 γραμμάρια  τυρί cottage
    150 γραμμάρια σιμιγδάλι
    300 γραμμάρια  αλεύρι τύπου  0
    1 κουταλάκι  αλάτι
    150 γραμμάρια ψιλοκομμένες  ντομάτες
    120 γραμμάρια  ζαμπόν
    200 γραμμάρια  μοτσαρέλα
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με νερό και μόλις ζεσταθεί το γάλα  προσθέτουμε  το ανθότυρο και ανακατεύουμε.

    Βήμα 2

    3
    Προσθέστε  το αλεύρι και το σιμιγδάλι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

    Βήμα 3

    4
    Όταν το μείγμα αρχίζει να δένει, προσθέστε επίσης το αλάτι.

    Βήμα 4

    5
    Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη, στη συνέχεια πλάστε σε μια μπάλα, καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει  για  2 με 3 ώρες.

    Βήμα 5

    6
    Μόλις αυξηθεί, χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 στρώσεις με πάχος περίπου 3 mm.  Αλείφουμε με λάδι και καλύψτε τη με τη σάλτσα ντομάτας, ραντισμένο με ελαιόλαδο και αλάτι.

    Βήμα 6

    7
    Καλύψτε με το ζαμπόν και τη  μοτσαρέλα, κομμένα σε φέτες.

    Βήμα 7

    8
    Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, σφραγίζοντας τις άκρες καλά και αφήστε το να αυξηθεί και πάλι για μισή ώρα.

    Βήμα 8

    9
    Αλείψτε   με λάδι, τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα και καλύψτε με λίγο αλάτι, στη συνέχεια ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

    Βήμα 9

    10
    Ψήστε τη πίτα για περίπου 30 λεπτά.

    Βήμα 10

    12
    Αφήστε την να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια  σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Πίτα με ντομάτα, ζαμπόν και τυρί μοτσαρέλα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή