ΝΕΑ

    Κουκιά πέστο

    5
    Τα κουκιά  πέστο, είναι ένα παρασκεύασμα από φρέσκα κουκιά,  τυρί, ελαιόλαδο και σκόρδο που χρησιμοποιήθηκε από τους αγρότες για να αρωματίσουν  το ξερό ψωμί. Δοκιμάστε τη σα σαλάτα ή σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά σας.

    Υλικά:

    250 γραμμάρια  κουκιά  
    1 σκελίδα  σκόρδο
    70 γραμμάρια  τυρί τριμμένο
    25 γραμμάρια   κουκουνάρια
    70 ml  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    Δυόσμο,  αλάτι , πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Ξεφλουδίστε τα κουκιά και τα συγκεντρώνουμε  σε ένα μπολ.

    Βήμα 2

    2
    Ετοιμάστε το τυρί, μια σκελίδα σκόρδο,  το δυόσμο και το  κουκουνάρι.

    Βήμα 3

    3
    Βάλτε  στο μπλέντερ όλα τα υλικά, προσθέτουμε σταδιακά το λάδι.

    Βήμα 4

    4
    Ανακατέψτε μέχρι να πάρουμε  μια ομαλή και κρεμώδη σάλτσα πέστο προσθέτοντας το λάδι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 5

    5
    Χρησιμοποιήστε την πέστο με κουκιά  σε ζυμαρικά, πιάτα με κρέας ή στο ψωμί, διατηρήστε το στο ψυγείο σε ένα μπολ με λίγο λάδι και διαφανή μεμβράνη, θα κρατήσει μια-δυο μέρες. Καλή σας Όρεξη!
    Κουκιά  πέστο
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή