ΝΕΑ

    Πίτσα με ελιές και ντοματινια

    10
    Μια πίτσα  με μια πολύ μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το σιμιγδάλι, αλάτι, μαγιά και νερό, καρυκευμένο με το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τις ελιές και παραδοσιακά μαγειρεμένο στο φούρνο.

     

    Υλικά:

    200 γραμμάρια αλεύρι
    300 γραμμάρια  σιμιγδάλι  
    10 γραμμάρια φρέσκια μαγιά ή 150 γραμμάρια ξερή  μαγιά
    350 ml  νερό
    10 γραμμάρια αλάτι
    15 γραμμάρια ελαιόλαδο
    200 γραμμάρια  ντοματίνια
    50 γραμμάρια  πράσινες ελιές  χωρίς κουκούτσι


    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Λιώστε  τη μαγιά σε ένα μπολ με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.Τώρα προσθέστε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

    Βήμα 2

    3
    Ζυμώνουμε τη ζύμη ζωηρά, στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι.

    Βήμα 3

    4 5
    Ζυμώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να πάρουμε  ένα λείο μείγμα, σχηματίστε  μια μπάλα, την αφήνουμε  σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.


    Βήμα 4

    6 7
    Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια σας σε λαδωμένο ταψί.

    Βήμα 5

    8
    Καλύψτε  τη ζύμη  με ντοματίνια κομμένα στη μέση και πράσινες ελιές και αφήστε να φουσκώσει για  περίπου 1 ώρα.


    Βήμα 6

    9
    Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 20 λεπτά.

    Βήμα 7

    11
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Πίτσα με ελιές και ντοματινια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή