ΝΕΑ

    Κεφτεδακια με λαχανικά

    11
    Αυτά τα κεφτεδακια  με λαχανικά ειναι τα   πιο νόστιμα, αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ πιάτο και τη  διαιτητικη  επιλογή του φούρνου είναι τέλεια, σε 20 λεπτά θα έχετε κεφτέδες μαλακόυς  και νόστιμους.

    Υλικα:

    150 γραμμάρια κινόα
    1 καρότο
    1 πατάτα
    1 αυγό
    40 γραμμαρια  τυρι
    Βασιλικός,  αλάτι , πιπέρι, φρυγανιά τριμμένη

    κινόα ή κουϊνόα είναι θαμνος  που οι σπόροι  του τρώγονται και υπάρχουν σε πολλά χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο αλλά και μπλε. Η επιστημονική του ονομασία είναι Chenopodium quinoa (Χηνοπόδιον η κινόα) και ανήκει σταψευτοδημητριακα. Προέρχεται από τη Νότια Αμερικη. Καλλιεργήθηκε από τους Ίνκας περίπου από το 3000 π.χ

    Συνταγη:

    Βήμα 1

    1
    Ξεπλύνετε το κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό αρκετές φορές.

    Βήμα 2

    2 3
    Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, δύο φορές το βάρος του κινόα και βραζουμε  για 12-15 λεπτά.

    Βήμα 3

    4
    Εν τω μεταξύ, πλένετε και ξεφλουδίστε το καρότο και τη  πατάτα.

    Βήμα 4

    5
    Μόλις ,το κινόα  έχει απορροφήσει όλο το νερό, τότε το  βάζουμε σε ένα μπολ.

    Βήμα 5

    6
    Προσθέστε τα λαχανικά, το τυρί κομμένο,  ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.

    Βήμα 6

    7
    Ζυμώνουμε σαν ένα κανονικό μείγμα για τα κεφτεδάκια.

    Βήμα 7

    8
    Τώρα διαμορφώνεται σε μπαλες με τη  ζύμη και τα περναμε απο τριμμενη φρυγανια.

    Βήμα 8

    9
    Τοποθετηστε τα  σε εν ταψι  στρωμένο  με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


    10
    Εναλλακτικά, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο


    11
    Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Καλη σας Ορεξη!
    Κεφτεδακια με λαχανικά
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή