ΝΕΑ

    Ριζοτο με ανθους κολοκυθας

    8
    Ριζότο με λουλούδια απο κολοκυθάκια  και ζαμπόν, μια ελαφρια, υγιεινη και νοστιμη συνταγη.


    Υλικα:

    300 γραμμάρια  ρυζι
    14  λουλούδια  απο κολοκυθάκια φρέσκα
    1 κρεμμύδι
    2 κουταλιές  ελαιολάδου
    30 γραμμάρια  βούτυρο
    100 γραμμάρια ζαμπόν
    100 γραμμάρια τυρι  προβολόνε
    1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    Ζωμό λαχανικών, αλάτι

    Συνταγη:

    Βήμα 1

    1
    Ψιλοκοψτε  το κρεμμύδι και τοποθετήστε το  σε ενα τηγανι  με το βούτυρο και το λάδι.

    Βήμα 2

    2
    Μόλις τσιγαριστει  το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και  στη συνέχεια, ρίχνουμε το λευκό κρασί.

    Βήμα 3

    3
    Στη συνέχεια καλύψτε το ρύζι με το ζεστό ζωμό λαχανικών και συνεχίστε το μαγείρεμα.

    Βήμα 4

    4
    Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τα λουλούδια απο τα  κολοκυθάκια, και τεμαχιζουμε το  ζαμπόν σε κύβους και το τυρι  προβολόνε.


    Βήμα 5

    5
    Λίγα λεπτά πριν από το τέλος του με το  ρύζι, προσθέτουμε τα  λουλούδια και το  ζαμπόν  στο ριζότο.

    Βήμα 6

    6
    Ανακατέψτε το ρύζι, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό, αν χρειάζεται, στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια τυριου.


    Βήμα 7

    7
    Ανακατευουμε για ένα δυο λεπτά.


    8 
    Στη συνέχεια σερβιρετε και Καλη σας Ορεξη!
    Ριζοτο με ανθους κολοκυθας
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή