ΝΕΑ

    Κέικ με δαμάσκηνα

    14
    Ενα κέικ με δαμάσκηνα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, δεν ήθελα το παραδοσιακό κτύπημα του κέικ με κομμάτια φρούτων μέσα, αλλά κάτι πιο φανταχτερό. Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα μείγμα βάσης με δαμάσκηνα και να  καλύπτονται  όλα με  αμύγδαλο. Δοκιμάστε το!


    Υλικά:

    40 γραμμάρια   βούτυρο
    80 γραμμάρια αλεύρι
    80 γραμμάρια   ζάχαρη
    20 αμύγδαλα



    Υλικά για τη ζύμη:


    50 γραμμάρια βούτυρο
    50 γραμμάρια ζάχαρη
    1 αυγό
    75 γραμμάρια αλεύρι
    1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
    6 δαμάσκηνα
    1 κουταλιά  βούτυρο
    1 κουταλιά  καφέ ζάχαρη

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Κόβουμε τα δαμάσκηνα  σε 4 κομμάτια.

    Βήμα 2

    2
    Στη συνέχεια, τα βάζουμε  σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και τη  μαύρη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 με 8 λεπτά.

    Βήμα 3

    3
    Βάλτε σε ένα μπολ το κρύο βούτυρο από το ψυγείο, τη ζάχαρη και το αλεύρι.

    Βήμα 4

    4 5
    Δουλέψτε με τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα είναι εύθρυπτο. Το  μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε φέτες.

    Βήμα 5

    6 7
    Δουλέψτε   το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες, ελαφρώς προσθέστε το αυγό και τη βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

    Βήμα 6

    8
    Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

    Βήμα 7

    9
    Απλώστε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

    Βήμα 8

    10
    Καλύψτε με τα δαμάσκηνα.

    Βήμα 9

    11
    Στη συνέχεια καλύψτε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά.

    Βήμα 10

    12
    Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

    13

    14
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Κέικ με δαμάσκηνα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή