ΝΕΑ

    Λαβράκι στο αλάτι

    7
    Το λαβράκι στο αλάτι είναι ένα πιάτο ελαφρύ, υγρό και γευστικό, η προετοιμασία πολύ απλή. Το μαγειρικό αρχαίο αλάτι δεν απαιτεί τη χρήση πρόσθετων λιπών και μπορεί να ενισχύσει τη γεύση στο λαβρακι,  η θερμότητα δημιουργεί μια κρούστα γύρω από το ψάρι με την απελευθέρωση μιας μικρής  ποσότητας  από κρυστάλλους άλατος.

    Υλικα:

    2 λαβράκια από περίπου 400 γραμμαρια
    2 κιλα αλάτι χοντρο
    1 σκελίδα  σκόρδο
    Βότανα

    Συνταγη:

    Βήμα 1

    1
    Καθαριζουμε το λαβρακι και στη συνέχεια, ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

    Βήμα 2

    2
    Βάλτε  ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα μυρωδικά (χρησιμοποίησα θυμάρι,  βασιλικό, μαϊντανό και σχοινόπρασο) μέσα στην κοιλιά του ψαριού.

    Βήμα 3

    3
    Ρίχνουμε ένα στρώμα αλατιού στο κάτω μέρος σε ένα ταψί, και προσθετουμε το ψάρι.

    Βήμα 4

    4
    Καλύπτουμε  πλήρως με το υπόλοιπο αλάτι τα λαβράκια.

    Βήμα 5

    5
    ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

    Βήμα 6

    6
    Αφαιρέστε προσεκτικά την κρούστα αλατιού πάνω από το ψαρι, πρεπει  να είστε  προσεκτικοί ώστε να μην μπει  το αλάτι στο εσωτερικό του ψαριού. Στη συνέχεια σηκώστε τα  από το ταψι  και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα.


    Βήμα 7

    7
    Καθαρίστε το  δέρμα και τα  οστα, στη συνέχεια σερβιρετε με ένα ψιλόβροχο ελαιόλαδο και

     Καλη σας  Ορεξη!
    Λαβράκι στο αλάτι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή