ΝΕΑ

    Αλμυρά muffins με μπέικον

    9
    Η μπύρα  στα muffins με εξέπληξε, σκέφτηκα ότι ήταν ένα τυχερό παιχνίδι να αντικαταστήσεις  εξ ολοκλήρου το γάλα με την ίδια ποσότητα μπύρας,  με την μπύρα η ζυμη   ήταν μαλακή, αρωματική και ευχάριστη, το αλκοόλ εξατμίζεται κατά το μαγείρεμα, αφήνοντας μόνο μια ευχάριστη γευση που παντρεύτηκε τέλεια με τα κομμάτια του μπέικον στη ζύμη.  Δοκιμαστε τα!

    Υλικα:


    130 γραμμαρια  αλεύρι
    50 γραμμαρια παρμεζανα
    1 αυγό
    100 ml  μπυρα
    25 ml  φυτικό λαδι
    1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγια
    70 γραμμάρια μπέικον
    Αλάτι πιπέρι

    Συνταγη:

    Βήμα 1

    1
    Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί την μπύρα, το λάδι, το αυγό,το  αλάτι και το  πιπέρι.

    Βήμα 2

    2
    Προσθεστε το  τυρί παρμεζάνα, το  αλεύρι και τη  στιγμιαία μαγιά.

    Βήμα 3

    3 4
    Συνδυάστε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον.

    Βήμα 4

    5
    Ανακατέψτε για να πανε παντου τα κομμάτια του μπέικον.

    Βήμα 5

    6
    Βουτηρωνουμε τις φορμες και τις γεμίζουμε με τα  2/3 του ύψους τους.

    Βήμα 6

    7
    Ψήστε τα muffins στους 180  βαθμους  σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. 


    8
    Καλη σας Ορεξη!
    Αλμυρά muffins με μπέικον
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή