Το ρύζι με αρακά είναι ένα πιάτο υγιεινό χρησιμοποίησα σπιτικό κύβο ζωμό λαχανικών και έβαλα παρμεζάνα και φρέσκια μέντα από το κήπο μου, δοκιμάστε το, σας εύχομαι μια γλυκιά μέρα!
Υλικά:
200 γραμμάρια αρακά
180 γραμμάρια ρύζι
1/2 κρεμμύδι
20 γραμμάρια παρμεζάνα
Ζωμό λαχανικών
Λάδι, δυόσμο ή μέντα, πιπέρι, αλάτι
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Τώρα προσθέστε τα μπιζέλια και τα αφήνουμε να ψηθούν στη σάλτσα, στη συνέχεια καλύψτε τα με το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για περίπου είκοσι λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το ρύζι και καλύψτε με το υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, προσθέστε αλάτι για γεύση.
Βήμα 4
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε την παρμεζάνα και το φρέσκο δυόσμο. Σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε προσθέτοντας λίγο πιπέρι και φρέσκα μέντα. Καλή σας Όρεξη!