ΝΕΑ

    Χταπόδι με πατάτες


    7
    Δοκιμάστε το σαν ορεκτικό και θα ξετρελαθείτε, είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό!

    Υλικά:

    800 γραμμάρια χταπόδι
    500 γραμμάρια πατάτες
    2 κουταλιές της σούπας  λευκό κρασί
    1 λεμόνι
    Σκόρδο
    Μαϊντανό
    Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε να βράσουν  σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό.

    Βήμα 2

    2
    Καθαρίστε το χταπόδι και το πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό (εγώ χρησιμοποίησα το χταπόδι που έχει ήδη καθαριστεί,  κατεψυγμένο). Εν τω μεταξύ, σε  μια κατσαρόλα με  ελαφρώς αλατισμένο νερό  προσθέτουμε το κρασί, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση.  Προσθέστε το χταπόδι και μαγειρέψτε σε ένα καλυμμένο δοχείο για 20-30 λεπτά, ή έως ότου, τσιμπιέται με ένα πιρούνι.


    Βήμα 3

    3
    Όταν γίνει , στραγγίστε το.

    Βήμα 4

    4
    Μόλις οι πατάτες είναι μαγειρεμένες,τις ξεφλουδίζουμε  και τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε ελαφρά και σερβίρουμε  σε ένα πιάτο.


    Βήμα 5

    5
    Τώρα προσθέστε το χταπόδι.

    Βήμα 6

    6
    Ετοιμάστε σε ένα μικρό μπολ λίγες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό μισού λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

    Βήμα 7

    7
    Πασπαλίζετε το πιάτο με ελαιόλαδο και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Χταπόδι με πατάτες
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή