ΝΕΑ

    Σπανακι με μικρα ζυμαρικα

    11
    Το σπανάκι μαγειρεμένο με μια εντελώς διαφορετική συνταγή με  μικρά ζυμαρικά που παρασκευάζονται με ένα μείγμα από σπανάκι, αυγό, αλεύρι και νερό και συνήθως σερβίρετε  με μπέικον.

    Υλικά:

    250 γραμμάρια  αλεύρι τύπου  00
    150 γραμμάρια σπανάκι
    100 γραμμάρια νερό
    2 αυγά
    Μοσχοκάρυδο
    Αλάτι
    Υλικά για την επικάλυψη:
    40 γραμμάρια  βούτυρο
    100 γραμμάρια  μπέικον
    200 ml  κρέμα γάλακτος
    30 γραμμάρια παρμεζάνα τυρί

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βάλτε το  σπανάκι στον ατμό.

    Βήμα 2

    2
    Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα αβγά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

    Βήμα 3

    3
    Ανακατεύετε το μείγμα στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.

    Βήμα  4

    4
    Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

    Βήμα 5

    5
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με το μπέικον σε κομμάτια για λίγα λεπτά.

    Βήμα 6

    6
    Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

    Βήμα 7

    7
    Ρίχνουμε λίγο το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό.

    Βήμα 8

    8
    Όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τα βγάζουμε  με μια τρυπητή κουτάλα.

    Βήμα 9

    9
    Ρίξτε  τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα.

    Βήμα 10

    10
    Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

    11
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Σπανακι με μικρα ζυμαρικα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή