ΝΕΑ

    Σουβλάκια με καλαμάρι


    7
    Τα σουβλάκια με  καλαμάρι είναι ένα κύριο απλό πιάτο και η γεύση τους θα σας ενθουσιάσει πολύ.

    Υλικά:

    600 γραμμάρια  καλαμάρια
    1 σκόρδο
    Λευκό κρασί
    Μαϊντανό
    Ψωμί ψίχα
    Λάδι
    Αλάτι
    1 λεμόνι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το δέρμα και τα σπλάχνα, ξεπλύνετέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό και το κόβουμε σε λωρίδες.

    Βήμα 2

    2
    Τοποθετήστε το καλαμάρι σε ένα μπολ με αλάτι, σκόρδο, μαϊντανό, ένα ψιλόβροχο  με ελαιόλαδο και μια βουτιά από  λευκό κρασί.  Σκεπάζουμε για μια ώρα.

    Βήμα 3

    3
    Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα πιάτο, το ξύσμα λεμονιού,  το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε.

    Βήμα 4

    4
    Στραγγίζετε το καλαμάρι και το  περνάμε από τη φρυγανιά έτσι ώστε να προσκολληθεί καλά σε όλη την επιφάνεια των ψαριών

    Βήμα 5

    5
    Τοποθετήστε το  καλαμάρι  στα ξυλάκια  σχηματίζοντας  ένα "S".

     

    Βήμα 6

    6
    Βάλτε τα σουβλάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, προσθέστε μερικές φέτες λεμόνι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


    7
    Σερβίρετε ζεστό. Καλή σας Όρεξη!
    Σουβλάκια με καλαμάρι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή