ΝΕΑ

    Χριστουγεννιάτικο κέικ

    14
    Ένα κέικ  εμπλουτισμένο  με καρύδια, σταφίδες και μπαχαρικά δοκιμάστε το είναι πολύ νόστιμο!


    Υλικά:

    400 γραμμάρια   αλεύρι
    125 ml  γάλα
    15 γραμμάρια  μαγιά
    1 κουταλάκι του γλυκού  μέλι
    100 γραμμάρια  ζάχαρη
    140 γραμμάρια  βούτυρο
    1 αυγό
    60 γραμμάρια  αμύγδαλα
    50 ml  ρούμι
    100 γραμμάρια  σταφίδες
    50 γραμμάρια ζαχαρωτά από πορτοκάλι
    1 φλούδα  λεμονιού
    Τζίντζερ
    Βανίλια
    Λιωμένο βούτυρο
    Ζάχαρη άχνη

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Βάλτε τις σταφίδες να εμποτιστούν  με το  ρούμι.

    Βήμα 2

    2
    Βάλτε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού, το τριμμένο τζίντζερ, τα  ζαχαρωμένα πορτοκάλια  σε κύβους

    Βήμα 3

    3 4
    Τακτοποιήστε τα 2/3 του αλευριού  σε ένα μπολ με τη  ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε με ένα κουτάλι, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε.

    Βήμα 4

    5
    Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο και  ζυμώνουμε.

    Βήμα 5

    6
    Στη συνέχεια, προσθέστε  τα καρύδια και τις  σταφίδες.

    Βήμα 6

    7 8
    Ανακατεύουμε καλά,  καλύπτουμε  με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα στο φούρνο.

    Βήμα 7

    9 10
    Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο διπλώστε και αφήστε να φουσκώσει  για  1 ώρα.

    Βήμα 8

    11 12
    Ψήστε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

    Βήμα 9

    13
    Μετά την αφαίρεσή  από το φούρνο, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη  ζάχαρη, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει.

    14
    Καλή σας Όρεξη και Χρόνια Πολλά!!
    Χριστουγεννιάτικο κέικ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή