ΝΕΑ

    Κοκκινιστό σε κρασί

    10
    Το κοκκινιστό σε κρασί είναι ένα πιάτο και νόστιμο και ιδανικό για το τραπέζι σε μια ημέρα γιορτής. Δοκιμάστε το!

    Υλικά:

    1.2 κιλό μοσχάρι
    1 καρότο
    1 κοτσάνι σέλινο
    1 κρεμμύδι
    1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
    Κρέμα γάλακτος
    20 γραμμάρια  βούτυρο
    Λάδι, αλάτι, πιπέρι

     

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.

    Βήμα 2

    2
    Βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά σε ένα μπολ, καλύψτε τα  με το κρασί, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το μαρινάρισμα του κρέατος στο ψυγείο για 12 ώρες γυρίζοντάς περιστασιακά.


    Βήμα 3

    3
    Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο λάδι και μετά στραγγίστε το κρέας από το κρασί, το βάζουμε στο τηγάνι και το γυρνάμε  από όλες τις πλευρές.


    Βήμα 4

    4
    Τώρα προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

    Βήμα 5

    5
    Τώρα καλύψτε το κρέας με τη μαρινάδα με το  κρασί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες με το καπάκι.

    Βήμα 6

    6 7
    Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το κρέας από τη σάλτσα και τοποθετήστε τη κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για να γίνει πηκτή.

    Βήμα 7

    8 9
    Τώρα κόψτε σε φέτες το κρέας.


    10
    Σερβίρετε και Καλή σας όρεξη!
    Κοκκινιστό σε κρασί
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή