ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Λαζάνια με σπαράγγια

    12
    Λαζάνια με σπαράγγια είναι η πρότασή μου για την άνοιξη, λεπτή γεύση, αλλά πολύ νόστιμο. Για τον εμπλουτισμό στα  λαζάνια μου με σπαράγγια προσέθεσα το ζαμπόν και το τυρι μοτσαρέλα και βρήκα το συνδυασμό των διαφόρων συστατικών ιδανικό για τον ουρανίσκο μου. Δοκιμαστε το!

    Υλικα:

    500 ml μπεσαμελ 
    250 γραμμμαρια λαζάνια
    250 γραμμαρια  μοτσαρέλα
    300 γραμμάρια  σπαραγγια
    100 γραμμάρια ζαμπόν
    50 γραμμάρια  παρμεζάνα
    Τυρί, αλάτι,  πιπέρι

    Συνταγη:

    Βήμα 1

    1
    Ετοιμαζουμε  τη μπεσαμελ.

    Βήμα 2

    2 3
    Καθαρίστε τα σπαράγγια, και σηκώστε το  ξυλώδης μέρος και ξύστε το εξωτερικό μέρος του στελέχους, στη συνέχεια, τα  βράζουμε σε αλατισμένο νερό Τα στραγιζουμε και τα  αφήνουμε  να κρυώσουν  στη συνέχεια, τα  κοβουμε  σε ροδέλες, αφήνοντας τις άκρες.

    Βήμα 3

    4
    Περνουμε  τα φύλλα  απο τα λαζάνια και τα τοποθέτουμε  τους  σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λίγο λάδι για να αποτραπεί το κόλλημα των φύλλων.

    Βήμα 4

    5
    Σηκώστε τα με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα καθαρό πανί.

    Βήμα 5

    6
    Τώρα καλυψτε το  ταψί με ένα στρώμα μπεσαμέλ.

    Βήμα 6

    7
    Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με τα φύλλα ελαφρώς μεταξύ τους.

    Βήμα 7

    8
    Προσθέστε τα σπαράγγια, τις φέτες ζαμπόν, τα  σπαράγγια και τους  κύβους μοτσαρέλα και κάλυπτουμε  με την τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

    Βήμα 8

    9
    Συνεχίστε με τις στρώσεις μέχρι να τελειώσετε όλα τα συστατικά.

    Βήμα 9

    10 11
    Τέλος προσθέτουμε τη τελικη στρωση, σκεπάζουμε σπαραγγια, τη μπεσαμελ και το  τυρί.

    13
    Μαγειρέψτε το λαζάνια  στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε  να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε. Καλη σας Ορεξη!
    Λαζάνια με σπαράγγια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή