ΝΕΑ

    Κολοκυθάκια τουρσί

    13
    Κολοκυθάκια τουρσί  στο λάδι είναι ένα από τα αγαπημένα μου,  η προετοιμασία είναι πολύ απλή  και εύκολη,  φέρνει μαζί της όλη την γεύση του καλοκαιριού. Μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό σε ζεστό ψωμί ή ως ένα δευτερεύον πιάτο για να συνοδεύσει τυριά ή πιάτα με βάση το ψάρι.

    Υλικά:

    1 κιλό κολοκυθάκια
    Αλάτι χοντρό
    500 ml νερό
    300 ml ξύδι
    3 σκελίδες σκόρδο
    4 πιπεριές
    Δυόσμος
    750 ml  ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε μπαστουνάκια.


    Βήμα 2

    2
    Βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι  αφήστε το να καθίσει για μια-δυο ώρες.

    Βήμα 3

    3 4
    Τα κολοκυθάκια με αυτόν τον τρόπο θα χάσουν  το νερό τους, ξεπλύνετε τα κολοκυθάκια και πιέστε τα  καλά.

    Βήμα 4

    5
    Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά με νερό και ξύδι, όταν αρχίζει να βράζει, προσθέστε τα κολοκυθάκια.

    Βήμα 5

    6 7
    Από τη στιγμή που το νερό θα συνεχίσει να βράζει, στραγγίστε τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα καθαρό πανί για να στεγνώσουν.

    Βήμα 6

    8 9
    Καθαρίστε το σκόρδο και το τσίλι, πλύνετε  και προσθέστε και τα  αποξηραμένα φύλλα μέντας. Στη συνέχεια, κόψτε τα πάντα σε κομμάτια. Αρχίστε να γεμίζετε τα αποστειρωμένα βάζα εναλλάσσοντας ένα στρώμα από κολοκύθι με καρυκεύματα (σκόρδο, δυόσμο και τσίλι).


    Βήμα 7

    10
    Πιέστε καλά ώστε να μην σχηματιστούν  φυσαλίδες αέρα μέσα στο δοχείο, κατόπιν γεμίζεται αργά τα βάζα για να καλύψει το ελαιόλαδο πλήρως τα κολοκυθάκια.

    Βήμα 8

    11 12
    Κλείστε τα βάζα με καπάκια και τοποθετήστε τα στο ντουλάπι.Περιμένετε τουλάχιστον μια εβδομάδα (αλλά καλύτερα ένα μήνα) πριν να τα δοκιμάσετε. Μετά το άνοιγμα του βάζου, τα τοποθετούμε  στο ψυγείο. Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού που πρέπει πάντα να τα καλύπτουν πλήρως.


    14
    Καλή επιτυχία!
    Κολοκυθάκια τουρσί
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή