ΝΕΑ

    Τιραμισού με φράουλες

    15
    Τιραμισού με φράουλες και λευκή σοκολάτα με σαντιγί, δοκιμάστε αυτό το υπέροχο και λιχουδιαστικο γλυκό!

    Υλικά:


    200 γραμμάρια μπισκότα
    250 γραμμάρια τυρί  μασκαρπόνε
    100 γραμμάρια  λευκή σοκολάτα
    150 ml  κρέμα γάλακτος
    250  γραμμάρια φράουλες
    Υλικά για το σιρόπι:
    100 γραμμάρια  φράουλες
    40 γραμμάρια  ζάχαρη
    80 ml  νερό

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες για το σιρόπι, κόβουμε  σε κομμάτια, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα  ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ.

    Βήμα 2

    3 4
    Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.

    Βήμα 3

    5 6
    Στη συνέχεια, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με την κρέμα μασκαρπόνε.

    Βήμα 4

    7
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε στην άκρη 6 ή 7 για την τελική διακόσμηση) και τις  κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Έτσι θα ξεκινήσει τη συναρμολόγηση του Tiramisu. Βρέξτε τις δύο πλευρές των  ladyfingers, ένα  κάθε φορά στο σιρόπι.

    Βήμα 5

    8
    Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια πιατέλα, δίπλα-δίπλα.

    Βήμα 6

    9
    Απλώστε σε μια στρώση  τη κρέμα  μασκαρπόν, περίπου το ένα τρίτο του συνόλου. Τοποθετήστε τις κομμένες φράουλες στη γέμιση.

    Βήμα 7

    10
    Επαναλάβετε,με τα  ladyfingers, για να δημιουργήσετε ένα δεύτερο στρώμα.

    Βήμα 8

    11
    Τέλος, τοποθετήστε το τελευταίο στρώμα ladyfingers.

    Βήμα 9


    12 13
    Μοιράστε την  υπόλοιπη  γέμιση πάνω τους.

    Βήμα 10

    14
    Κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και διακοσμήσετε το τιραμισού. Βάλτε το  στο ψυγείο για μερικές ώρες.


    16
    Στη συνέχεια, διακόσμησε το τιραμισού  με τρίμματα λευκής σοκολάτας  και σερβίρετε.
    Καλή σας Όρεξη!
    Τιραμισού με φράουλες
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή