Ριζότο με πιπεριές το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες ριζότο και νόστιμο.Δοκιμάστε το!
Υλικά:
300 γραμμάρια ρύζι2 πιπεριές
1 κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
25 γραμμάρια παρμεζάνα
Ελαιόλαδο, αλάτι, βασιλικό
Συνταγή:
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3
Προσθέστε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για ένα λεπτό.
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε γρήγορα.
Βήμα 5
Καλύψτε με το ζωμό και μαγειρέψτε προσθέτοντας σταδιακά λίγο ζεστό ζωμό.
Βήμα 6
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύετε το ριζότο με το βούτυρο και τη παρμεζάνα.
Βήμα 7
Σερβίρετε γαρνιρισμένα τα πιάτα με φρέσκο βασιλικό.
Καλή σας Όρεξη!