ΝΕΑ

  Αξιολάτρευτα χάλκινα και ασημένια κοσμήματα ζώων φτιαγμένα με μεράκι

  Untitled-1

  Η  γραμμή κοσμημάτων του Michael Tatom της «Πεντάμορφης και το τέρας» είναι στην αγορά για περισσότερο  από 25 χρόνια:  Σύμφωνα με τον κοσμηματοπώλη « Ήμουν κυρίως ένας συνηθισμένος κοσμηματοπώλης δημιουργώντας τυπικά κοσμήματα για ένα μαγαζί λιανικών πωλήσεων. Παράλληλα όμως σκάλιζα πέτρες στο στούντιο του αδερφού μου, κάνοντας λείες μορφές ζώων. Τελικά ξεκίνησα να τα φτιάχνω σε χαλκό και ύστερα από πολλά χρόνια και από πολλές διαφωνίες με την γυναίκα μου εφάρμοσα αυτή την τεχνική δημιουργίας και στην γραμμή κατασκευής των κοσμημάτων εκεί όπου δουλεύω.»

  Με την κάθε δημιουργία του , ο Michael ωθεί την δημιουργικότητα του στο μέγιστο, κατασκευάζοντας κάθε κομμάτι όμορφο από όποια οπτική γωνία και αν το θαυμάσεις. Σε κάθε κομμάτι απεικονίζει με μαγικό τρόπο την μορφή και την κίνηση του ζώου μέσα από μία απλή γεμάτη χάρη τεχνική Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί φωτογραφίες ζώων σαν σημείο αναφοράς αλλά όπως υποστηρίζει «κυρίως οδηγείται από το συναίσθημα  κάτι το οποίο οδηγεί στην τρέλα τους φίλους του που είναι συμβατικοί καλλιτέχνες και όπως θα δείτε αμέσως αυτή η παρόρμηση δουλεύει άψογα για αυτόν. 

  Michael Tatom  είναι κοσμηματοπώλης γλύπτης για περισσότερα από 25 χρόνια. Έχει γεννηθεί στο Los Alamos και μεγάλωσε σε μία οικογένεια καλλιτεχνών και σχεδιαστών.Το 1990 ίδρυσε μια εταιρεία στην Santa Fe  με κοσμήματα ειδικής κατασκευής, η οποία επεκτάθηκε στις περιοχές Aspen, Maui, και Pebble Beach.Σε αυτό το διάστημα έγινε γνωστός για τα μοναδικά, κομψά και σύγχρονα σχέδια του , με ιδιαίτερο γνώρισμα του την αυστηρή δεξιοτεχνία και την καλύτερη ποιότητα τον λίθων του.Το 1994 ξεκίνησε μια σειρά από μπρούτζινες φιγούρες ζώων. Σε αυτά τα ζώα απεικόνισε με μαγικό τρόπο το σχήμα και την κίνηση  κάθε ζώου  μέσω μιας απλής  και γεμάτη χάρη τεχνικής.

  «Η κυρίαρχη εστίαση στην δουλειά μου είναι να μεταφράσω σε χαλκό την ουσία των ζώων, να αιχμαλωτίσω την κίνηση και να την παρουσιάσω με ένα απλό και κομψό τρόπο. Το τελευταίο και ένα από τα αγαπημένα μου σημεία της διαδικασίας είναι η πατίνα (λεπτό στρώμα ουσίας που δίνει την αίσθηση της παλαίωσης  μπορεί να δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο χρησιμοποιώντας χημικών ουσιών). Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές. Τα διαφορετικά χρώματα και οι υφές δίνουν ένα δραματικό αποτέλεσμα στην αίσθηση του ολοκληρωμένου γλυπτού»

  cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-11cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-1cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-2cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-3cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-4cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-5cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-6cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-7cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-8cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-9cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-10cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-12cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-13cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-14cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-15cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-16cute-animal-handmade-jewelry-of-beasts-and-beauty-michael-tatom-17

  Επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του αν θέλετε να δείτε ή να μάθετε περισσότερα.

  Αξιολάτρευτα χάλκινα και ασημένια κοσμήματα ζώων φτιαγμένα με μεράκι
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή