ΝΕΑ

    Τουρτα με τα αγαπημενα μας M & Ms


    22

    Εδώ είναι η συνταγή με βήμα προς βήμα, αγαπημένη  τουρτα για γενέθλια, ιδιαίτερα από τα παιδιά που θα εκπλαγουν  από το παιχνίδι της ισορροπίας και βαρύτητας :) , ένα μέρος αιωρείται στον αέρα με ένα πολύ χαριτωμένο οπτικό αποτέλεσμα.

    Υλικα:

    4 αυγά
    160 γραμμάρια ζάχαρη
    110 γραμμάρια βούτυρο 
    60 γραμμάρια αλεύρι  τυπου 00
    40 γραμμάρια κακάο πικρό
    1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

    Υλικά για μια φόρμα 15 εκατοστών:

    2 αυγά
    80 γραμμάρια ζάχαρη
    55 γραμμάρια βούτυρο
    30 γραμμάρια αλεύρι
    20 γραμμάρια κακάο πικρό 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

    Υλικά για την κρέμα:

    600 ml γάλα
    150 ml κρέμα γάλακτος
    150 γραμμάρια κρόκοι αυγού (περίπου 7)
    200 γραμμάρια ζάχαρη
    30 γραμμάρια βουτηρο
    30 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
    1 ξυλάκι βανίλια


    100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας
    Υλικά για το σιρόπι:
    200 ml νερό
    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    2 κουταλιές της σούπας ρούμι
    Υλικά για το γλάσο:
    250 ml κρέμα γάλακτος
    200 γρ μαύρη σοκολάτα
    300 γραμμάρια Τόγκο
    400 γραμμάρια M & M
    100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα


    Συνταγη:

    Βήμα 1



    1 2
    Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα.Στη συνέχεια, αφήνουμε να πάρει βράση η  κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και γυρίστε για να αναμειχθεί.

    Βήμα 2

    3 4
    Αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για να γινει  πολύ κρύα. Αφού κρυώσει,  ανακατευετε  με ένα σύρμα.

    Βήμα 3

    5 6
    Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του κέικ.Κόψτε το κέικ οριζόντια για να αποκτήσουν τρεις βασεις.

    Βήμα 4

     7
    Ετοιμάστε  το σιροπι  που  εχει βράζει για λίγα λεπτά, με  τη ζάχαρη και το ρούμι (ή οτι άλλο αλκοόλ σας αρέσει) και αλειψτε το πρώτο στρώμα του κεικ.

    Βήμα 5

    8 9
    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και να την  απλωσετε  ομοιόμορφα, προσθεστε απο πάνω τη μιση  ψιλοκομμένη  λευκή σοκολάτα.

    Βήμα 6

    10
    Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο, χρησιμοποιήστε ελαφριά πίεση για τη γέμιση και επαναλάβετε τη διαδικασία: σιροπι, κρέμα, σοκολάτα.

    Βήμα 7

    11 12
    Κλείστε με το τρίτο δίσκο και πιέστε ελαφρά.


    Βήμα 8

    13
    Χρησιμοποιήστε τη πάγωμενη σοκολατα για να αλειψετε ολη τη  τούρτα.

    Βήμα 9

    14 15
    Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μικρότερο κέικ στη μέση  του  μεγάλου. Δημιουργήστε ένα περίφραγμα με  Τόγκο γύρω από την τούρτα.

    Βήμα 10

    16
    Προσθέστε μια κορδέλα ή σπάγγο καθαρό που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει το σχήμα, στη συνέχεια, δημιουργήστε το M & Ms καταρράκτη.

    Βήμα 11

    17 18
    Τώρα θα χρειαστείτε ένα καλαμάκι, το ξυλακι απο  σουβλάκι και το σακουλακι απο  τα  M & M. Το ξυλακι απο το σουβλάκι θα μπει μεσα στο καλαμακι  και το πακέτο  και θα σταματήσει κοντά στο διπλωμένο τμήμα του χαρτιου.

    Βήμα 12

    19
    Κολλήστε  το καλαμάκι στη τουρτα  κα΄το ι πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη στρώση σοκολατας που μας περισεψέ.

    Βήμα 13

    20
    Στη συνέχεια προσθεστε  τα M & M, βοηθώντας με λίγο με τη  λιωμένη σοκολάτα. οπως στην εικονα.


    21

    22
    Προσθέστε τη σακουλα απο τα m&ms και σερβίρετε.
    23
    Καλη σας Ορεξη!
    Τουρτα με τα αγαπημενα μας M & Ms
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή